9 Eylül 2011 Cuma

Kanalizasyon Borusundan Otel Odası: Das Park Hotel


Bu seferki otel haberimiz Avusturya'dan (bir önceki Japonlara ait kapsül oteller idi). Aklıselim bir kaç Avusturyalı biraraya gelip, "kanalizasyon borularından otel yapabilirmiyiz ?" sorusuna bu şekilde bir çözüm bulmuşlar. Aslında gayet de basit bit şekilde çözmüşler, borunun üst tarafına bir pencere aç, arkasını kapat ve havalandırma deliği aç, diğer tarafını da kocaman menteşeli bir kapıyla kapat üzerine de bir kilit tak, içerisine de yatak koymak için malzeme koy, üzerine yatak çarşaf battaniye ekle, bir de elektrik bağlayıp lamba koy, priz de ekle işte sana otel odası. Sonrasında bu odalardan 3-5 tane üretip, bir yeşil alana koy bitti gitti. Danışma olayını nasıl hallettiler, oda servisini nasıl çözümlediler bilmiyorum ama, sosyal paylaşım sitelerinde güzel odalar olduğunu yazanlar, bu otelde çekilmiş eğlenceli fotoğraflarını paylaşmışlar.

Odanın ısınma işini duvarların hallettiğini iddia ediyor otel sahipleri, onlara göre bu kalın silindirik duvarlar, kışın içerinin soğumasını, yazın ise ısınmasını engelliyor imiş. Tuvalet, banyo, yiyecek içecek gibi ihtiyaçlar için ise kamusal alanları kullanmak icabediyor. Yakın zamanda güzel bir yüzme havuzu da yapılacak olan otelin en güzel yanı ise istediğimiz kadar ödeyebiliyor olmamız.

Gitmeyi düşünebilecek olanlar veya yerini merak edenler için internet sitesini de ekleyelim; Das Park Hotel
Şimdi düşünüyorum da, Türkiye'den biri gitse ve bu otelde kalsa, gitmeyenler ne düşünürlerdi acaba veya nasıl tepkiler verirler idi; siz olsanız ne derdiniz ? ;)

1 yorum:

  1. Çocukken oturduğumuz lojmanda buna benzer bir boru vardı, sanırsam babamın çalıştığı kurumun yaptığı işleri temsil etmek adına anıt niyetine konmuştu oraya.
    Tabi lojmanda çocukların oyun alanı heryeri kapsadığı için o boru da bizim oyuncaklarımızdan biri sayılırdı.Küçükken o borunun dış dıvarlarına işeyen çocuklar büyüdükçe içinde oturup sigara içer oldular, hayatımızın bir parçasıdır o boru bir bakıma.Neyse efenim diyeceğim o ki ısınma konusu tamamen gerçektir ki bizim borunun iki tarafı açık olmasına rağmen hem kışın hem de yazın klima görevi görürdü.Bence hem kullanılan alandan hem de tasarruf açısından gayet güzel bir fikir bunların içinde kalmak.
    Tabi bu otel böyle işi üstünkörü yapmasa da keşke biraz tasarım katsa işin içine boyasa duvarları daha güzel olur.O zaman ben gider kalırım burda.

    YanıtlaSil