29 Ağustos 2011 Pazartesi

Kapsül Oteller, tabii ki Japon icadı


Garip icatlar konusunda bir hayli yetenekli olan Japonlar, minicik odalardan oluşan yeni bir otel türü geliştirdiler, adına da Kapsül Otel dediler. İlk görüşte, Çamaşırhanelerde yan yana, üstüste dizili çamaşır makinelerine ve hayvan dükkanlarındaki (Pet Shop) istiflenmiş kafeslere benzetmiş olsam da, bir kişinin sadece uyuma ihtiyacını karşılaması için tasarlanmış bir kapsül, aslında bir nevi çevresi kapatılmış yatak, bazı odalara televizyon, radyo, kablosuz internet bile eklenmiş,  çalışırken gereken ışığı veren bir lamba da unutulmamış.

Odaların kapısını kapatmak için tavandaki kolu çekerek perdeyi indirmek gerekiyor. Misafirin bagajı varsa eğer, kapsül dışında kilitli bir dolabı kullanabiliyor, tuvalet ihtiyaçları için ise, kapsüllerin bulunduğu koridorda bulunan, ortak tuvaletler kullanılıyor.



Gecelik ücreti 2500 Yen ila 4000 Yen arasında değişiyor ki bu da 30 $ ila 50 $ arasında demek oluyor, ki bu ücret sabaha kadar çalışıp eve gitmeye üşenen, uçak, tren veya otobüsünü kaçıran yada alkollü olduğu için (veyahut evden kovulduğu için :P ) eve gidemeyenlere uygun bir fiyatmıdır bilemiyorum fakat şu sıralar, japonyada sıkça seyahat edenlerin çok tercih ettikleri konak yeri ? Türk Liramıza çevirmiyorum zira, kur sebebiyle bugün farklı yarın farklı bir fiyat çıkacaktır, eğerki ısrarla illaki yaz bir şeyler fikrimiz olsun derseniz, 50 TL ila 90 TL arasında oynayan fiyatlarıı var diyebilirim.

Bu arada, balkon bulunmayan kapsüllerin içerisinde sigara içmek yasak, kaldı ki, kapsüllerin hiçbirinde balkon yok, hatta tek penceresi de karşı kapsül manzaralı kapısı, bu kapsüllerde kalacaklara tavsiye; manzara olmamaya çalışın...

2 yorum:

  1. Ben de tablet otel icat edeceğim. Hem de BID...

    YanıtlaSil
  2. Hücre hapsini cazip hale getirmeye çalışmışlar :)

    YanıtlaSil