15 Ağustos 2010 Pazar

Han Solo'yu oyuncaklar mı kurtardı?

Yıldız Savaşları serisinin kimine göre ilk, kimine göre de son üç filminin sevilen karakteri Han Solo'yu bilirsiniz. Ünlü oyuncu Harrison Ford'un canlandırdığı Han Solo meğersem ölümden dönmüş te haberimiz yokmuş. A New Hope ve Empire Strikes Back filmlerini yapan ekipten Gary Kurtz'a göre yapımcı George Lucas uzay kovboyunu öldürmekten son anda vazgeçmiş, bu fikir değişikliğinin sebebi de oyuncak satışlarıymış. Return of the Jedi filminin ilk hazırlanan hikayesine göre Han Solo çuvalsı solucan tefeci Jabba'dan kurtarıldıktan sonra imparatorluk güçlerine yapılan bir saldırıda ölecekmiş. Filmin çekimleri sırasında Star Wars oyuncaklarının satışları da hararetle devam ediyormuş. Haliyle ana karakterlerden olan (ve filmin en düzgün tipli karakteri olan) Han Solo'nun oyuncağı da en çok satanlardanmış. Hal böyle olunca George Lucas son filmde Han Solo'yu öldürmeme kararı almış ve senaryo komple yeniden yazılmış.

Aslında Star Wars serisinde yapılan tek değişiklik te bu değil. Gary Kurtz'a göre filmin sonu da değiştirilmiş. Filmin orjinal senaryosuna göre isyancılar dağılmış halde olacak, Prenses Leia isyancıların kraliçesi olarak yönetime geçecek, Luke Skywalker da (Darth Vader'ı öldürdükten sonra) bedevi olup tek başına uzaklara yürüyecekmiş. Neyse ki modern sinema henüz Hollywood'da hüküm süremiyor, böyle bitişe benzemeyen bir bitiş efsanevi seriye hiç yakışmazdı.

2 yorum:

  1. Lan Solo, şanslısın olm!

    YanıtlaSil
  2. Herhalde kendi oyuncağı tarafından hayatı kurtarılan ilk ve son film karakteri olmuştur Han Solo. Bir ara Hand Solo diye dalga geçiyorlardı kendisiyle ama...

    YanıtlaSil