15 Şubat 2013 Cuma

Microsoft yöneticisi, Apple bilgisayarlarını öneriyor

Voodoo'nun kurucusu, HP'nin eski yöneticisi ve Xbox departman yöneticisi Rahul Sood, ilginç bir insan. Aşağıdaki fotoğrafta inceliği ve hafifliğiyle ünlü MacBook Air bilgisayarıyla pasta keserken görülüyor.


Bu bilgisayarları tabiki sadece bu tarz işler için kullanmıyor. Sood, Apple'ı kaliteli bileşenler kullanan bilgisayarları için överken HP özelinde bilgisayar sektörünü eleştiren bir insandı.

Sood, geçtiğimiz aylarda yine açıktan söylemesi beklenmeyecek, doğru şeyler söyledi.




"PC dünyasındaki tüm yöneticiler Apple dizüstü kullanmalı. Apple, sadece ürünler dizayn etmekle kalmıyor kendi iş modellerini ve işleyişini de dizayn ediyor."

Sood muhtemelen donanım ve üretim kalitesine atıfta bulunarak Apple bilgisayar alıp Windows işletim sistemiyle kullanılmasını tavsiye etti. Gerçi GNU/Linux dağıtımları ya da OS X ile kullanmak çok daha mantıklı.

Bir diğer kaygı ise güvenlik. Google, geçtiğimiz aylarda çalışanlarından Windows kullanmamalarını istedi ve şirketini Windows'tan arındırmaya başladı. Yeni çalışanların ise önünde iki seçenek var; GNU/Linux ya da OS X. Financial Times'ın haberini uzun süredir yayınlanan Google videolarının OS X üstünde çekilmiş olmasıyla doğrulayabilirsiniz. Financial Times'ın haberindeki bir Google çalışanının “Eğer Windows yerine Mac yasaklansaydı, bu yasak daha çok insanı üzerdi.” demesi ise ilginç bir nokta.

Uzun lafın kısası güvenliğiniz için Windows kullanmayın, kullandırmayın. Eğer bütçeniz yeterliyse malzeme ve üretim kalitesi için Apple bilgisayarlara göz atın. Üstelik yeni iMac'ler ABD'nde üretiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder