5 Eylül 2012 Çarşamba

Makyajlı Ford Fiesta tanıtıldı - Şaşırmayın, bu da Aston Martin'e benziyor

Bu aralar otomobillerden biraz fazla bahsettiğimizin farkındayız, ama fuar dönemlerinde çok fazla yeni model haberi geliyor ve bazılarını da yazmazsak ayıp oluyor. Bu yüzden arada böyle araba haberi yoğunluğu oluşuyor. Neyse, biz Fiesta'ya dönelim. Ford'un popüler küçük modeli Fiesta küçük bir makyaj operasyonu geçirecek. Makyaj operasyonu küçük, çünkü Fiesta zaten çok güzel görünüyordu. Ford arabanın bütünlüğünü bozmadan görünümünü güncellemek istemiş. İlk göze çarpan değişiklik (zaten başka kayda değer değişiklik de yok) ön ızgarada. Ford diğer modellerinde yaptığı gibi (o diğer modeller henüz buralara gelmediler) Fiesta'ya da bir "Aston Martin ızgarası" entegre etmiş. Şaka yapmıyorum, bu panjur Aston Martin'in panjuruna fena halde benziyor. Ford eğer Aston Martin'in hissedarı olmasaydı şimdiye kadar çoktan dava edilirdi. Diğer değişiklikler ise daha şık görünen farlar ve daha sportif, kanallı tasarlanmış kaput. Mutlaka arabanın sağında solunda ufak tefek başka değişiklikler vardır, ama en göze batanları bunlar.

Arabanın iç mekanında da büyük değişikliklere gidilmemiş. Makyajlı model olduğunun anlaşılması için ufak tefek düzeltmeler yapılmış, ama zaten hoş görünümlü olan iç mekanın genel tasarımı bozulmamış. 2013 Fiesta'nın asıl yeniliği kaputunun altında. Ford'un 2012 yılının "Yılın motoru" ödülünü alan (henüz 2012 bitmedi ama kafadan vermişler işte) üç silindirli, 1 litre hacimli turbo destekli 1.0L EcoBoost motoru da artık Fiesta'nın seçenek listesine eklendi. Bu motor özellikle Fiesta gibi hafif arabalarla kullanıldığında 125HP gücü sayesinde hem yüksek performans veriyor, hem de tüketimin düşük kalmasını sağlıyor. Yanına bir de PowerShift şanzıman eklenirse tercih edilesi bir seçenek olabilir. Makyajlı Ford Fiesta'yı bu yılın sonlarına doğru bayilerde görebiliriz.

Yeni Fiesta'yı daha fazla açıdan görmek isteyenler aşağıdaki videoya da bakabilirler. Video sadece stüdyo çekimlerinden oluşuyor, ama yine de fotoğraflara göre daha detaylı görünüm sunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder