4 Eylül 2012 Salı

2013 (veya 2014) Volkswagen Golf (Mk VII) böyle olacak

Otomobil konuları Emre'nin ilgi alanı ama son günlerde yoğun çalışıyor. Binaenaleyh, bu yazıyı ben yazdım.


Cep telefonları konusunda yeni iPhone'un (bugün ortaya çıkan davetiyeye göre iPhone 5 olacak adı) tanıtılması ne kadar ilgi çekiyorsa otomotiv dünyası için de yeni Golf'ün tanıtılması o kadar ilgi çeker. Kompakt sınıfı yaratan, her modeliyle de standartları belirleyen otomobil sonuçta Volkswagen Golf. En iyi olmasa da, bazen rakiplerinin gerisinde kalsa da her kompakt hatchback mutlaka Volkswagen Golf'le karşılaştırılır. Neyse, uzatmamak en iyisi. Bu fotoğraflarda gördüğünüz araba henüz tanıtılmamış olan Volkswagen Golf.

Yeni Golf biraz değişik olmuş desek yalan söylemiş oluruz. Değişik filan olmamış, klasik Golf stilinde olmuş. Hatta, mevcut modelden sonra çıkan ve ona benzeyen Polo'nun biraz daha büyütülmüşü gibi olmuş. Volkswagen fazla radikal değişiklikler yapmayı sevmiyor, klasik tasarımla devam etmek istiyor. Haklılar da, insanlar Golf'ü böyle beğeniyor.

2013 model (2014 de olabilir, henüz belli değil) Golf'ün asıl olayı kaportanın altında, yani iç mekanında ve altyapısında. Üstteki fotoğrafta da görüldüğü gibi iç mekan klasik tarzda, sade ve şık tasarlanmış. Sürücü odaklı tasarlanan ön konsol Passat'ın konsolunu andırsa da biraz daha dar. Tabi malzeme kalitesinin nasıl olacağını bilemeyiz. Bir zamanlar Volkswagen ismi geçtiğinde malzeme kalitesinin iyi olacağını düşünürdük, ama son yıllarda yaptıkları bazı arabalar bu kuralı bozdu maalesef. Yeni Golf tıpkı yeni Audi A3 gibi MQB platformunu kullanıyor. Bu platform bundan sonra geliştirilecek olan pekçok Volkswagen grubu otomobilinde de kullanılacak. Hem yeni platformun sadeliği, hem de kullanılan yeni nesil malzemeler sayesinde Golf Mk VII mevcut modele göre 100KG kadar daha hafif olacak. Bu da hem daha fazla performans, hem de daha düşük tüketim demek. Tüketimi düşürecek tek şey hafiflik değil tabi, Volkswagen silindir deaktivasyonu (sabit hızda giderken motorun sadece iki silindirinin çalışması, diğer ikisinin iptal olması) gibi teknolojileri de yeni Golf'te kullanacak. Şanzıman seçenekleri yine manuel ve DSG'den oluşacak. Daha fazla bilgi şimdilik yok, çünkü araba henüz tanıtılmadı. Tanıtıldığı zaman daha kesin bilgilerle tekrardan yazacağız yeni Golf'ü.


2 yorum:

  1. Tam anlamıyla çok hoşuma gitti. Özellikle arka farların uzatılması süper.

    YanıtlaSil
  2. 2012 modeline oldukça güzeldi zaten. HepYek'inde dediği gibi farların uzatılması çok daha güzel olmuş, Hoş durmuş. İçeriğide oldukça muazzam bir şekilde donatılmış. Volkswagen bu işi biliyor.

    YanıtlaSil