7 Mayıs 2009 Perşembe

2.126 $'lık efsanevi klavye; Optimus Maximus

Rus tasarım şirketi Art Lebedev tasarımı olan Optimus Maximus sayesinde, "geek" duygularımız tavan yapıp, uzunca bir süre de tavanda kalacaktır diye tahmin ediyorum. Bu harikulade klavyedeki tuşların herbirisinde minik bir ekran var, tam 113 tane OLED ekran var anlayacağınız. Şimdi soracaksınız, "Bu ekranlar ile ne yapacağız ?", her tuş üzerindeki görüntü, o anda yaptığınız işleme göre veya sizin isteğiniz doğrultusunda dinamik olarak değişebiliyor, basit bir örnek vereyim, shift tuşuna bastığınız zaman, klavyedeki tuşlar shift ile kullanıldığında verecekleri karaktere dönüşüyor (mesela küçük harfler büyük harf oluyor).

Photoshop çalıştırdığınız zaman, her bir hotkey, temsil ettiği fonksiyonun photoshoptaki tuş görüntüsüne bürünüyor. Bir tuşu ayarladığınızda işlemci kullanımını veya iTunes'da o an çalınan müziği gösterebiliyor. İsterseniz başka bir tuş saati gösterecek şekilde ayarlanabiliyor hatta hareketli GIF dosyaları oynatması veya Quicktime'da oynatılan filmleri göstermesi sağlanabiliyor.
Elbetteki bu ileri teknoloji bir miktar paraya maloluyor, öhhöm, boğazımı temizledikten sonra, küçük çaplı bir mortgage kredisi almayı icap ettirecek fiyatı söyleyeyim; 1.599,99 $, üstelik bu fiyat yurtdışındaki satış fiyatı oluyor. Türkiye'mize gelir mi, gelirse fiyatı ne olur tahmin edemiyorum, fakat epeyce bir farklı ve fazlaca bir fiyatla etiketleneceği konusunda sanırım çoğu kişiyle hemfikirizdir.

Özelliklerine gelirsek; 113 adet OLED ekran tuş; açılan programa göre fonksiyonu değişen tuşlar (yalnızca Mac üzerinde çalışıyor); dinamik olarak sistem özelliklerini veren tuşlar (İşlemci kullanımı, sıcaklığı, bağlantı hızı, ram kullanımı); tuş üzerinde hareketli GIF veya Quicktime filmlerini oynatabilme; isteğe göre hazırlanan görüntüyü tüm tuşlara aktarabilme; 2 USB bağlantısı için soket ve SD hafıza kartı soketi.

Tüm bu özellikler için istenen sistem ise: Windows XP vey a Vista üzerinde USB 1.1 (USB 2.0 tavsiye ediliyor); Mac OS X 10.5.1 veya yukarısı ile 20 MB boş disk alanı ve 256 MB ram.

Boyutları; uzunluk: 537mm, genişlik: 173mm, derinik: 38mm olan, ağırlığını öğrenemediğim klavyede bulunan her bir tuşun ebatları ise 20.2 x 20.2 mm; tuşların içerisindeki, görünebilir boyutları 10.1 x 10.1 mm olan ekranların çözünürlüğü 48 x 48 piksel, yenileme hızı 10 FPS, renk derinliği ise 64 K, görünür açısı ise 160º.

Aşık olunası bu tasarıma iyiden iyiye abayı yakmak için buyurun aşağıdaki videoyu defalarca  izleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder