20 Ağustos 2013 Salı

Nokia WP8'li Lumia kullanıcıları için GDR2 güncelleme durumunu gösteren sayfa hazırladı

Eğer siz de bu satırların yazarı gibi Windows Phone 8 işletim sistemli bir akıllı telefon kullanıyorsanız büyük ihtimalle GDR2 güncellemesini bekliyorsunuzdur. Bir nevi servis paketi sayılan GDR2 (açılımı General Distribution Release 2 oluyor) işletim sistemini geliştirecek, bazı hataları düzeltecek, performansı arttıracak. En azından böyle olacağı vaadediliyor. Yüklenmesi gereken birşey sonuçta. Neyse, Nokia kendi Windows Phone 8'li cihazlarını GDR2'ye yükseltirken kendi uygulamalarını da güncelleyecek, bu komple güncellemenin ismi de "Amber Update" olacak.

Milletçe sempati beslediğimiz Finlandiyalı telefon üreticisi Nokia Amber Update bekleyenlerin kafalarındaki soruların en azından bir kısmını cevaplayan bir sayfa hazırlamış. Şuradan ulaşabileceğiniz sayfada Windows Phone 8'li Lumia'ların ne zaman Amber Update alacakları kesinleşmiş tarihler şeklinde belirtilmemiş, ama güncellemenin onay aşamaları gösterilmiş. Sayfayı açıp biraz aşağı kaydırarak Türkiye'yi bulursanız (tabi Türkiye'de yaşadığınızı varsayıyorum) orada kendi telefonunuzun güncellemesinin ne durumda olduğunu görebilirsiniz. Eğer telefonunuzun modelinin bulunduğu satırın sonunda "Waiting for approval" yazıyorsa güncellenmiş yazılım hala test ediliyor demektir, bu da en azından birkaç hafta boyunca güncellemenin gelmeyeceği anlamına geliyor. Eğer aynı yerde "Coming soon" yazıyorsa ara sıra işletim sistemi güncellemelerini kontrol etmeye başlayabilirsiniz, çünkü telefonunuz için Amber Update yazılım paketi onaylanmış ve yayınlanmak üzere.


Yukarıda bu yazının yazıldığı tarihte Türkiye'deki Lumia güncelleme tablosunun ekran görüntüsü var. Bugün itibariyle Lumia 820 ve 920'lere güncellemenin gelmesi çok yakın, ama 520, 620 ve 720 model numaralı Lumia'ların sahipleri biraz daha bekleyecekler. Nokia'nın kullanıcılarını düşünerek böyle birşey yayınlaması güzel bir hizmet olmuş bence, keşke her üretici hangi modeline ne zaman güncelleme yayınlayacağını (veya yayınlamayacağını) böyle derli toplu bir biçimde belirtse.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder