1 Şubat 2013 Cuma

Dünyanın en pahalı minibüsü - 292,000$'lık Mercedes Sprinter

Ticari araçların içlerinin yeniden dekore edilerek "VİP aracı" haline getirilmeleri ülkemizde çok popüler, hatta bu konuda çok ilerlemiş, başarılı firmalarımız var. Yine de bizdeki firmaların da bir sınırı var, bu yazıda bahsedeceğim araç "sınırlara pek takılmadan" hazırlanmış.

Bu fotoğraflar bir Mercedes Sprinter minibüsün içine ait. Normalde jantları haricinde normal bir Sprinter'dan farkı olmayan aracın iç kısmı ancak ultra lüks araçlarda görebileceğimiz malzemelerle döşenmiş. Buradaki "ultra lüks" kavramına dikkat, Mercedes, BMW, Audi gibi premium araçlardan bahsetmiyorum. Bu Sprinter'ın içinde kullanılan malzemeler Bentley veya Rolls Royce gibi araçlarda kullanılan cinsten.

Lexani Motorcars isimli firma Sprinter'ın uzun kasasından faydalanarak iç mekanı iki ana bölmeye ayırmış. Öndeki bölme (ilk iki fotoğrafta görüldüğü gibi) dört kişilik bir oturma odası formunda. Koltuklar uçakların business class bölümünde kullanılanlarla aynı. Etrafta durvarlara gömülmüş iPad'ler ve minibar hemen dikkat çekiyor, ama asıl farklılık kullanılan malzemelerde. Aracın iç mekanının tamamı ahşap ve deriyle kaplı. Deri de, ahşap da özel olarak seçilmiş, öyle alelade malzemeler kullanılmamış. Dolap kapakları gibi metal parçaların tamamı 24 ayar altınla kaplanmış. Arka kısımda ise küçük bir yatak odası mevcut. Buraya da iki kişilik bir yatak ve karşısına 46" büyüklüğünde bir televizyon yerleştirilmiş. Araçtaki ses sistemi 1,000 watt gücünde ve Alpine tarafından üretilmiş. Lexani Motorcars bu aracı 292,000$'a satıyor. Ben genelde ticari araçların içine televizyon filan takılıp lüks araba niyetine kullanılmaları fikrine soğuk bakarım (hatta gıcık olurum), ama Lexani'nin Sprinter'ı gerçekten güzel olmuş.


1 yorum: