17 Aralık 2012 Pazartesi

2013 model yeni Skoda Octavia tanıtıldı

Yazmakta geciktiğim bir diğer önemli model de Skoda Octavia. Tamamen yenilenmiş 2013 model Skoda Octavia geçtiğimiz hafta tanıtıldı. Önceki modele göre çok daha modern çizgilere sahip olan yeni Octavia Volkswagen grubunun diğer kompakt sınıf modelleri (Golf, A3 ve Leon) gibi MQB platformu üzerine inşa edilmiş. Önceki modele göre boyu 90mm kadar uzamış, bu da zaten geniş olan iç hacmi iyice arttırmış. Skoda yetkililerine göre 2013 Octavia sınıfının en geniş iç hacmini sunuyor.

Yan profilden görünümü bana önceki nesil Audi A6'yı anımsatan yeni Octavia keskin ve temiz çizgilere sahip. Yuvarlak hatlardan kaçınılmış, daha belirgin çizgiler tercih edilmiş. Motor ve şanzıman seçenekleri platform kardeşi Volkswagen Golf ile aşağı yukarı aynı, ama bazı kombinasyonlar Volkswagen'e özel kalacak ve Octavia'da sunulmayacak. Bu Volkswagen'in genel ürün politikasından kaynaklanan bir durum, Octavia'nın (ve Seat Leon'un) Golf ve Jetta müşterilerini çalmasını istemiyorlar haklı olarak. Yine de ülkemizde çok popüler olan 1.6 litre hacimli motorlar yeni Octavia'da da yerini alacak. DSG şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi bazı motorlarla sunulacak, ama bunların hangileri olduğu henüz belli değil. İç mekanda da temiz bir tasarım tercih edilmiş, çok detaylı ama karmaşık bir kabin yerine sade ama fonksiyonel bir iç mekan tercih edilmiş. Ben arabanın hem içini, hem de dışını çok beğendim. Beğenmeyenler de çıkabilir elbet, bu zevk meselesi. Yeni Octavia mevcut modele göre biraz daha pahalı olacak, ama daha fazla iç hacim, daha güncel teknoloji ve daha fazla konfor sunacak. Fabrikadan gelen haberlere göre 2013 Octavia'nın üretimi başlamış, kısa süre içinde yeni Octavia'yı bayilerde görebiliriz.

Ekleme: Octavia'nın station wagon versiyonu olan Octavia Combi de tanıtıldı. Detayları şurada okuyabilirsiniz.


3 yorum:

  1. Fotoğraflar kaput. Daha doğrusu aecdn.com adresinden gelenler çalışmıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Helal DNS kullan, düzelir. :) Yarın müsait bir zamanda fotoğrafları başka biryere aktaracağım, böyle olmayacak bu iş.

      Bu arada geçmiş olsun, arayacaktım ama uyuyormuşsun.

      Sil
    2. Sağol. :) Diz arka çapraz bağlarımda (crossfire bağlar) buffer overflow oluşmuş. Restart ettim; açılmasını bekliyorum. :P

      Sil