29 Mayıs 2012 Salı

Makyajlı (2013) Skoda Yeti test sırasında görüntülendi

Skoda'nın sevimli, dayanıklı ve uygun fiyatlı arazi aracı Yeti bir süredir piyasada ve tasarımı birazcık yaşlandı. Bu yüzden hafif bir makyaj operasyonundan geçmesi gerekiyor. 2013 model Skoda Yeti küçük değişikliklerle gelecek. Arabanın genel profili değişmeyecek, ama ön ve arka görünüm güncellenecek. Test sırasında çekilen kamuflajlı fotoğraflar en önemli kısımları gizliyor, ama yine de bazı detaylar anlaşılıyor. İlk olarak, ön ızgara mevcut modeldekine göre daha açılı olacak. Izgaranın üst kısmındaki Skoda logosu da büyüyecek, tahminen yeşil renkte olmayacak. Farlar ve tampon da değişecek büyük ihtimalle, ama nasıl görünecekleri tam anlaşılmıyor. Yüksek ihtimalle LED gündüz farları gelecektir. Arabanın arkasında da benzer küçük değişiklikler yapılacak. Arka farların şekli değişecek, arka tampon da biraz sportifleştirilecek. Arabanın iç mekanında da küçük yenilemeler yapılacağı söyleniyor. Asıl önemli değişiklikler ise kaputun altında olacak. Volkswagen'in yeni A3 ile kullanmaya başlayacağı MQB platformu beraberinde yeni motorları da getirecek. Bilindiği üzere Skoda Yeti Volkswagen grubunun kompakt modelleriyle aynı motor ve şanzımanları kullanıyor. Bu durumda makyajlı Yeti MQB platformuyla gelen yeni motor ve şanzımanlardan nasibini alabilir. Tabi o güncel motor seçenekleri ülkemize ne zaman gelir bilinmez, ama yeni motorlar er geç burada da sunulacaktır. Makyajlı Skoda Yeti'nin 2013 model yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor.


2 yorum:

  1. Arka koltuk 3 kişilik için dar,ve dış görünüm acil dizay bekliyor,almayı düşünüyom lakin dış görünüm sevimsizliğinden yanaşmıyom,lakin bütçeme uygun, sekmentinde kaliteli bir araba,yeni dizyini merakla bekliyom.

    YanıtlaSil
  2. özellik ve sağlamlık olarak çok iyi.fakat bunu tasarlayanlar ticari araşlardan fazla etkilenmişler.ticari araç ( doblo vs ) gibi görünümü var.Biraz jipimsi görünmesi lazım.

    YanıtlaSil