15 Eylül 2011 Perşembe

Volkswagen Up! üretime hazır - küçük BÜYÜKTÜR!

Almanya'nın (ve tüm dünyanın) otomotiv devi Volkswagen Frankfurt'taki otomobil fuarında yeni küçük otomobili Up!'ı tanıttı. İlginç bir ismi olan bu küçük otomobil şehirde yaşayan gençler ve küçük aileler hedeflenerek tasarlanmış. Benim görüşüm, eğer Up! söylendiği kadar kullanışlı ve ekonomikse yeni neslin Volkswagen Beetle'ı (bizde tosbağa derler) olabilir. Up! modern tasarlanmış bir iç mekan, hafif bir gövde ve küçük motorlarla geliyor. Performans bakımından fazla birşey beklememek lazım, arabanın kasası hafif olsa da güçleri 59HP ve 74HP arasında değişen benzinli ve doğalgazlı motor seçenekleri bu arabayı yüksek hızlara çıkartamayacaktır. Yine de ekonomik olması ve sıkışık trafikte rahat kullanılması Up!'ı tercih edilebilecek bir arabaya dönüştürüyor. Bu arabanın bir diğer güzelliği de uygun fiyatı. Volkswagen Almanya için başlangıç fiyatını 9,850€ (vergiler dahil) olarak belirlemiş. Buralarda biraz daha pahalıya satılır, ama dev bir artış olmaz. "Halkın araba markası"nın diğer otomobillerinin satış fiyatlarını düşünürsek Up! çok da pahalı gözükmüyor.

Volkswagen bu arabaya öyle çok güveniyor ki, fuarda Up! modelinin farklı türevlerini de sergilemiş. Bunlardan en fazla dikkat çekeni Buggy Up! modeli. Bir zamanlar Volkswagen Beetle'ın kapısız plaj arabası türevi olan VW Beach Buggy'nin yenilenmiş haline benzeyen Buggy Up! güney sahillerinin ideal gezinti arabası olmaya aday. Tabi orta yerde bırakırsanız içine kuş pisleyebilir. Park edeceğiniz yeri dikkatli seçmekte yarar var.

Volkswagen yakında piyasaya süreceği Up! modelleri için güzel bir reklam videosu hazırlamış. Reklamın sloganı tıpkı başlıkta da yazdığım gibi, "küçük BÜYÜKTÜR" şeklinde tercüme ediliyor. Kısa ama güzel olmuş, izlemenizi öneririm. Videoyu aşağıda veya şurada izleyebilirsiniz.

1 yorum: