16 Şubat 2011 Çarşamba

Model araba üstadının eline geçerse...

Ben model arabayla düz bir çizgi üzerinde gitmek için bile hatırı sayılır bir çaba gösteriyorum, ama bu konuda becerikli olanlar ufacık arabalarla baş döndürücü hareketler yapabiliyorlar. Drift sporunun daha yaygın olduğu Güney Kore'de bir grup uzaktan kumandalı model araba meraklısı harika bir pist hazırlamış. Pistin virajlarını ve düzlüklerini hazırladıktan sonra da etrafını yarışacak arabalara uygun boyutlardaki seyircilerle süslemişler. Tabi bu arkadaşların becerileri pist hazırlamakla sınırlı değil. Drift için optimize edilmiş model arabaları öyle kaydırıyorlar ki, o hızda o hassasiyeti nasıl yakaladıklarını merak etmeden duramıyor insan. Görüntüler genelde yavaş çekim olduğu halde heyecanı azalmamış. Arabaları veya uzaktan kumandalı oyuncakları seviyorsanız aşağıdaki videoyu izlemeden geçmeyin derim. Videoyu aşağıda göremiyorsanız da şuraya tıklayabilirsiniz. Özellikle videonun 2. dakikasından sonraki kayarak park etme sahnesine dikkat edin, ben en çok orayı sevdim.

4 yorum:

  1. yahu hocam video bitti ben bi süre öyle ekrana kitlenmiş durdum o neydi öyle ya çok hoşuma gitti valla müzik te güzel olmuş bu arada.

    YanıtlaSil
  2. Özellikle kameranın yere yakın durduğu gece sahneleri çok güzel olmuş. Sanki gerçek araba gibiler.

    YanıtlaSil
  3. Emre ŞEN (beyazkartal)17 Şubat 2011 22:15

    Bunlar sıvı yakıtlı modellerdi motorlarıda güçlü oluyor bu canavarların .Video benimde çok hoşuma gitti .Türkiyede de bu araçlarla ilgilen çok insan var .

    YanıtlaSil
  4. Bunları idare etmek gerçekten ustalık istiyor. Hele ki o tetikli kumandaya alışmak tam bir işkence.

    YanıtlaSil