19 Eylül 2010 Pazar

Uzaylılara özel radyo yayını

Uzaylıların varolduğuna dair kesin bir kanıt yok elimizde. Buna rağmen uzaylıların varlığına inananlar var aramızda. Ben de bu konuda hafiften muallakta olanlardanım, yani "neden olmasın" diyorum. Böyle muallakta olmak ayrı birşey ama, İngiltere'nin devlete bağlı medya kuruluşu BBC kurumsal olarak uzaylıların varlığını kabul etmiş görünüyor. Öyle ki, haftada bir kez uzaylılara özel radyo yayını yapıyorlarmış. BBC Radio 6 kanalı üzerinden yapılan yayın İngiltere'nin güneyindeki bir radyo teleskopu vasıtasıyla uzaya gönderiliyormuş. Üstelik, her hafta farklı bir sanatçı uzaylılarla konuşuyormuş ve yine her hafta farklı bir şarkı uzaylılara dinletiliyormuş. (tabi dinleyen varsa) Bu hafta "Uzaylı FM" kanalının canlı yayın konuğu ünlü çizgiroman sanatçısı Alan Moore'muş. Alan Moore uzaylılara ilginç ve insanın (veya uzaylının) yüzünde hafif bir gülümseme oluşturan şeyler söylemiş. Tamamını çevirmeden, kısaca Alan Moore'un uzaylılarla olan monolog görüşmesini aktarıyorum:

"Merhaba, umarım bunu dinliyorsunuzdur. Ben Alan, Dünya'dan Alan. Siz büyük ihtimalle hatırlamazsınız, Samanyolu galaksisinin batı spiralindeyiz biz. Tabi siz o galaksiyi tamamen farklı bir çikolata markasıyla isimlendirmiş olabilirsiniz. Kısaca, Oort bulutunu bulun, oradan yolu sorarak bizi bulabilirsiniz. Ne var ne yok demek için aramıştım. Biz iyiyiz, karbon tabanlı yaşam formu sistemiyle iyi idare ediyoruz. Çocuklarımız her gün biraz daha acaipleşiyor, ama büyük ihtimalle sizin oralarda da durum aynıdır. Eğer bu mesajı alıyorsanız bizimle bağlantıya geçin, ama 2150 yılından sonra hiç zahmet etmeyin. O yıldan sonra buralarda kimsenin kalacağını sanmıyorum. Size Robert Wyatt'tan "Tanrı Şarkısı" isimli şarkıyı yolluyorum. Umarım beğenirsiniz. Kendinize iyi bakın, sonra yine görüşürüz. Sizi seviyorum. Hoşçakalın."

Alan Moore güzel konuşmuş bence. Özellikle yerimizi tarif ediş şekline bayıldım. Uzaylılara gönderilen en nüktedan mesaj bu olsa gerek. Yayının tamamını dinlemek isteyenler şuraya tıklayabilir. Alan Moore ile ilgili kısımlar biraz ileride. Ben de buradan haftada bir uzaylılara özel blog mesajları yayınlasam mı acaba? Fena fikir değil aslında...

3 yorum:

  1. Yıllardır Xapos'tan sizi izliyoruz, zerre kadar haberiniz yok.

    Selam dünyalı, biz deliyiz.

    Nihahahaha! :D

    YanıtlaSil
  2. Hmmmmm. Uzaylılar böyle olduğuna göre BBC yetkililerinin Alan Moore'u seçmeleri çok isabetli olmuş. Delinin derdini deli anlar.

    YanıtlaSil
  3. Yayını hangi dilde yapmışlar? Umarım İngilizce değildir. :D Tamam dünyanın yerel dili ama bu kadar da olmaz ki. :D

    YanıtlaSil