2 Kasım 2009 Pazartesi

Korktuğum başıma geliyor

Ben 80'leri hiç sevmem, bilhakis kıl olurum. Modası, müziği filan hep kötü gelir bana. Belki o yıllarım pek keyifli geçmemiş olduğundan da olabilir ama o dönemin filmleri, müzikleri, modası çok sentetik ve keyifsiz geliyor bana. Müzik konusunda o yıllarda parlamış ve hakkı yenmemesi gereken bazı başarılı sanatçılar (Michael Jackson, Madonna) var tabi ama istisnalar kaideyi bozmaz. Kıl oluyorum, gıcık oluyorum yahu anlayın işte!

Elektronik müziğin şahlanması, stretch pantolonların gençler arasında moda olması gibi belirtiler bana er geç bunun da olacağını hatırlatmıştı ama ben alelade bir vatandaşım dostlar, elden ne gelir? İşte sonunda olan oldu, göz göre göre vatka yeniden moda oldu. Sokaklarda insanların voltran gibi gezdiklerini görmemiz yakındır. Dar paçalı stretch pantolonla birleşince giyen kişinin yere saplanmış dar bir eşkenar üçgene benzemesine sebep olan vatka 80'lere ait şeyler arasında en nefret ettiğimdir. Benim için vatka 80'lere ait tüm kötü şeyleri sembolize eder. Sentetik ve ruhsuz müzik, sığ ve karamsar filmler, garip saçlar, beyaz çorap filan hep vatkayla özdeşleşmiştir benim zihnimde.

Artık olan oldu, kaçış yok. Vatka modası ülkemize resmen giriş yapmış, bazı ünlü kişiler de vatkalı ceketlerle görünmüş medyada. Elimizden gelen tek şey, bir hastalık ardından gelen acı dolu ve sıkıntılı süreç gibi bu modanın da bir an önce unutulup yurdumuzu terketmesini beklemek. Dişimizi sıkıp sabredeceğiz artık. Tek tesellim artık dünyanın 80'lere nazaran çok daha hızlı değişiyor olması. Bakarsınız fazla sürmez vatkanın moda olmaktan çıkması. Hem arkasından süper birşey geliyor, tabi hesaplarım doğruysa. 80'lerin sentetik müziği ve iğrenç modasının ardından 90'ların rock müzik dolu süper dönemi gelmişti. Bakarsınız yeniden Aerosmith'li, Guns'n Roses'lı, Nirvana'lı (her ne kadar vokali son yıllarda iyice ölü gibi olsa da) günler yaşarız.

3 yorum:

  1. arkadaşım, sen 80'lı yılları sevmiyorsun diye 80'lı yıllara neden çamur atıyorsun.insanları giyim tarzlarıyla dinledikleri müziklerle dalga geçmeyelim.
    " Benim için vatka 80'lere ait tüm kötü şeyleri sembolize eder. Sentetik ve ruhsuz müzik, sığ ve karamsar filmler, garip saçlar, beyaz çorap filan hep vatkayla özdeşleşmiştir benim zihnimde" bu nerden çıkardın nasıl çağrışım yaptı anlamadı.
    yok eşkanar üçgene benzemek falan kardeşim yazacaksan adam gibi yaz saçma sapan şeyler yazma...

    YanıtlaSil
  2. Düşünem adam haklı. Bende sevmiyorum. Karanlık, her türlü sığlığın tıkanıklığın, baskının olduğu dönemler.

    80 leri sevmesi için insanın ruh sağlığı bozuk bi piskopat olması gerekiyor.

    YanıtlaSil
  3. Belli tarih aralıklarını tüm dünya üzerine kurup, sanki o dönem içinde tüm dünyayı gezmiş, görmüş gibi "Karanlık, her türlü sığlığın tıkanıklığın, baskının olduğu dönemler. 80 leri sevmesi için insanın ruh sağlığı bozuk bi piskopat olması gerekiyor." cümlelerini kurabilmek de bozuk bir ruh sağlığını işaret ediyor sanırım. :)

    YanıtlaSil