24 Ekim 2009 Cumartesi

Oldu mu şimdi?

Ayıp be... Vallahi ayıp. Şaşırmakta haklısınız sayın okurlar, ben de görünce şaşırdım. Resim gayet açık ve net, Japonca yazılarla süslü bir Windows 7 standı görünüyor, önünde de elemanın biri poz veriyor. Buraya kadar mesele yok, ama poz veren elemanın kim olduğunu okuyunca daha fazla şaşıracaksınız.

Yanda gördüğünüz güleç kişi, Linux işletim sisteminin yaratıcısı, isim babası, halen de Linux çekirdeğinin programcısı, bilgisayar uzmanı ve insan azmanı Linus Torvalds. Düşman topraklarında halinden oldukça memnun görünüyor. Linus abimiz Japonya'ya gitmiş, orada katıldığı bir etkinlikte de bu pozu vermiş. Versin tabi ona sözümüz yok ta, senelerdir her fırsatta Microsoft ürünlerini protesto eden, her tartışmada Microsoft ve diğer ücretli yazılım firmalarına giydiren Linux fanatikleri pek benim gibi düşünmüyor. Bir yerde haklılar da, ne de olsa bu adam onların kahramanı. Yoksa Linus Torvalds da demokratikleşme rüzgarına kapılmış, bir Microsoft açılımı mı planlıyor? Kendisini planları neyse açıklamaya, herkesi bu konuda bilgilendirmeye davet ediyorum. Benimle özel olarak görüşmeyi teklif ederse kendisine ancak kameralar önünde görüşmeye razı olduğumu söyleyeceğim. Neyse derdi herkese anlatsın, halkı bilgilendirsin. Böyle ayıplara da devam etmesin.

1 yorum:

  1. resmi görünce eskiden olsa şaşırırdım ama şimdi fazla şaşırmadım niye mi çok basit.geçen gün işyerine gittiğimde yazılım firması personeli laptop una linux kurmak istediğini söyledi.ben de suse linux u önerdim.ancak kurulum o kadar kolaylaşmış ki 30 dakika gibi bir sürede linux u kurdu hatta driverlarını tanıttı.ayrıca bu kişi delphi de yazılmış ve compile edilmiş olan form.exe dosyasını windowsta çalıştırmaya kalktı.ekrana bir baktım neredeyse windowstan ayırmak imkansız.iddia ediyorum hergün windows kullanan 100 kullanıcının bilgisayarına o kişi farketmeden linux kurun 90 ı aradaki farkı anlamaz.hatta hatta flash belleği takıp windowsta kullandığı programın neden çalışmadığını acaba bozulup bozulmadığını düşünmeye başlar.ama mantığını anlayamayan da çok insan var.dünya globalleşiyo zaten top gibiydi.ben işletim sistemi değil web tabanlı sistem istiyorum.hepimiz öyle yada böyle interneti kullanabiliyoruz..

    YanıtlaSil