20 Temmuz 2009 Pazartesi

Mozilla ayıba devam ediyor!

Geçtiğimiz günlerde popüler tarayıcısı Firefox'un 3.51 sürümünü çıkartan Mozilla, Türkçe dil desteğiyle ilgili hiçbir güzellik yapmıyor. Tamam, tarayıcı bu haliyle de gayet güzel kullanılıyor, hatta hiçbir sorun yok ama yine de hala beta etiketi taşıması ve tamamlanmış sürümler arasında yer almaması düşündürücü. Zaten tam sürüm olsa, Firefox'u açtığınızda otomatik olarak "yeni güncellemeler var" diyerek güncelleme için onay ister. Türkçe sürümde bu olmuyor maalesef, çünkü Türkçe Firefox'un yeni sürümü hala tamamlanmış gözükmüyor. Ayıp ediyorlar, beni de üzüyorlar. Zaten Google Chrome da kıl etti beni, güncellemelerde sorun çıkartıyo. Altı üstü bir tarayıcı yapacaklar onu bile beceremiyorlar. Ayıp be... Hem de çok ayıp. Buradan Mozillayı kınıyorum ve en yakın zamanda bu gafletten dönerek ayıbını düzeltmesini temenni ediyorum.

2 yorum:

  1. İbrahim EKŞİ

    Şimdi kardeşim sen niye google karşı bu kadar acımasız bir yaklaşım sergiliyorsun anlamıyorum?!
    Ne zaman sıkışsan aradığını bulamasan yandım anam google deyip motorunu kullanmayı biliyosun ama!! utanmasan bir önceki akşam çıkarttığın pantolonunu odanın nersine attığını bulabilmek için bile google'u kullanırsın ama iş çamur atmaya gelince nedense hep seni en önde görüyorum . Ne olmuş yani google'un tarayıcısı kötüyse daha bu işte yeniler (konuşamadığın,yürüyemediğin, altına kaçırdığın o çocukluk yıllarını unutma zamanla geliştin ve artık biraz önce saydıklarımın büyük bir kısmını yapabiliyorsun diye tahmin ediyorum:) ileride düzeleceklerine inanıyorum. Koskoca GOOGLE; hayatımıza kattığı renklerle, en zor anımızda yanıbaşımızda olmasıyla, bir dediğimizi iki etmemesiyle, şu fani ve renksiz dünyayı yaşanılabilir hale getirmesiyle gönlümüze taht kurmuş google o içimizden biri yoksulların babası dertlilerin dermanı hastaların ilacı ve masum tertemiz yüreğiyle okuması gerekirken çobanlık yapan minicik köy çocuğunun burnundan akan sümüğü. Böyle bir kişilik hakkında konuşurken kullandığın kelimere dikkat et walla yamulturlar bende kurtaramam seni ona göre veeee 1 veee ki veeeee 3 :
    GOOOOOGLE BİZİ DİSKOYA GÖTÜR LOYLOYLOY
    GOOOOOGLE BİZİ DİSKOYA GÖTÜR LOYLOYLOY

    YanıtlaSil
  2. Senin içinde gogle canavarı varmış İbrahim. Bilemedim vallahi. Ayrıca google seni diskoya götüremez, en iyi ihtimalle büfeden tost ısmarlar. Bu kadar çok şey bekleme arama motorundan. Sümük filan yazmışsın, iyice kopmuşsun anladığım kadarıyla. Allah akıl fikir versin.

    YanıtlaSil