22 Haziran 2009 Pazartesi

Düğünsever Türk Milleti

Aslında başlık yanlış oldu. Düğünsever Türk Milleti yazdığımda ulusumuzun tamamını kapsamış oluyorum. Halbuki düğünleri sevenler Türk kadınları. Erkeklerimizin düğünlerle ilgisi genelde maliyet odaklı oluyor. Tabi bazı erkeklerimiz oynamayı severler, kendilerini bozmaya meraklıdırlar ama düğünler daha çok gelinin gelinlik giymesi ve çevresine hava atması ile ilgilidir. "oooo alem ne der" zihniyeti insanlara bir bulaştı mı arındırmak imkansızdır. Ne eroin bağımlılığı, ne de kanser illeti bu zihniyet kadar kalıcı olamaz insan vücudunda.

Ben düğünlere karşı değilim. Eğlenmek, hatta parası varsa hava atmak herkesin hakkı. Belki gün gelir bir kısmetim çıkarsa ben de düğün yapabilirim. Hiç belli olmaz. Ben düğünün bir zorunluluk olarak görülmesi karşıtıyım. Bir adamın maddi durumu yürüyüşünden bile anlaşılır. Olmayan parayla, borçla, krediyle düğün yaparak kime hava atılacak? Bu millet o kadar salak mı? "İşçi emeklisi babanın işçi oğlu, ama dillere destan bir düğün yaptı" gibi bir durum ne kadar inandırıcı olur? Mason filan mı bu işçi emeklisi baba? Gizli serveti mi var? Tevazu göstermek için mi her gün 3 vesaitlik yolu tek vesaite indirmek amacıyla 1 saatten fazla yürüyor?

Soytarılığın lüzumu yok. Düğünlere karşı değilim ama millete hava atmak amacıyla yeni evli çiftlerin (özellikle de damadın) soyulmasına karşıyım. Düğün lükstür, tüm diğer lüks tüketim ürünleri gibi sadece fazladan parası olanlara hitap eder. Siz hiç "rolex saatsiz olur mu? aaa alem ne der!" diyen birine rastladınız mı? Rastlarsanız bana da haber verin beraber dövelim.

2 yorum:

  1. sevgili düşünen adam,
    düğün konulu yazına katıldığım kadar katılmadığım ayrıca aksi yönde yine eklemek istediğim bir düzine şey var.konuya nereden başlasam bilemiyorum.Ama bu konuda bence en büyük suç türk tarih kurumuna ait.Evet Türk Tarih Kurumu suçludur.Yılda belki de dış borcumuza eşdeğer miktarda bir parayı düğüne harcıyoruz.Ve tek suçlusu Türk Tarih Kurumu.Diyeceksiniz ki bu adam delirmiş neler diyor böyle düğün ile türk tarih kurumunun bağıntısı ne çok basit.Açın bir tarih kitabını okuyun.Sultan 7.Murat dillere destan bir düğün yaptı.Düğün 40 gün 40 gece sürdü.Kuzular kesildi.Koyunlar doğrandı felan fişman.Bu cümlenin amacı ne sayın yetkililer.Biz tarih öğrenmek için alıyoruz o kitapları.Bana adam gibi Osmanlı Devletinin yönetim sorunlarını anlat.Osmanlı daki devlet sistemini anlat.Sen tutup Sultan Murat 40 gün 40 gece düğün yaptı yazarsan oraya bir de hoca da sınavda sorarsa bizim tabii ki beynimize kazınır düğün mevzusu.Benim sultan murattan ne eksiğim var kardeşim.Takarım kavuğumu kafama ben de evlenirim 40 gün 40 gece.Saçarım dolarları.Bir gün içinde bilmem kaç galon benzin yakarım.Aşiret düğünlerinde dolarlar havada uçuşur.Gelin Altınların ağırlığından yürüyemez.Bir de utanmaz haberciler bunu pek bir matah bişeymiş gibi haber yaparlar.Söyleyeceklerim bu kadar sayın Hakim.Bu sebepten mukabil müvekkilim kesinlikle suçsuzdur.

    YanıtlaSil
  2. İbrahim EKŞİ

    Ewet kardeşim bu yazının büyük bir kısmına katılıyorum hatta bu yazıya sponsor bile olabilirim. Düğün; göbek atası gelmiş bir grup insanın toplaştığı mekanlardaki eğlenceye verilen addır, gelin damat hikayedir onlar olsada olmasada o göbekler atılacak o gerdanlar kırılacaktır. Maalesef her türk erkeği bu acı göbek ve gerden gerçekleriyle eninde sonunda yüzleşmek zorunda kalacaktır. Ayrıca adamım profil resmin 10(on)numara olmuş. Rakı-kavun-beyaz peynir üçlüsüne okey masasında eşlik edebilicek karizmaya ve dem birikimine sahip yegane delikanlılardan birisisin. Yakışır

    Bir MSDOSt...

    YanıtlaSil