6 Haziran 2014 Cuma

Agile Powerbank AGL-16PB 5200mAh harici batarya incelemesi

Elime geçenler inceliyorum bu aralar, bu sefer de Agile markasının bir harici bataryası geçti elime. Ürün hem fonksiyon, hem de görünüm açısında olabildiğince "düz" olduğu için anlatılacak çok fazla şeyi zaten yok, bu yüzden incelemeyi de kısa tutacağım. Agile Powerbank USB üzerinden cihazlara bağlanabilen bir harici batarya. Dışarıda, elektrik prizi bulamadığımızda telefonumuzun, tabletimizin veya USB üzerinden şarj olan herhangi bir cihazımızın şarjı bitince bunu kullanıyoruz. Bunları herkes biliyor zaten.

Agile Powerbank 175mm uzunluğunda ve 24mm kalınlığında kenarları bir çubuk şeklinde geliyor. Ürünün malzeme ve işçilik kalitesi yeterli seviyede. Uzun dönem kullanımda ne olur bilmiyorum ama iki hafta çantamda gezdirdim, çizilme filan olmadı. Montaj kalitesinde de sıkıntı yok, ele alındığında sağlamlık hissi veriyor. Ürünün bir ucunda güç çıkışı için USB yuvası, ürünün kendisini şarj etmek için Micro USB girişi ve ürünün o anki şarj durumunu gösteren dört tane yeşil LED var. Diğer ucunda ise ürünün model numarası ve ürünle ilgili birkaç bilginin (giriş ve çıkış voltajları ve geri dönüşüm bilgileri gibi) yanında açma kapama tuşuna benzeyen bir tuş var. Bu tuş herhangi birşeyi açıp kapatmıyor, ürünün diğer ucundaki şarj durum göstergesini devreye sokuyor. Buna basınca diğer uçtaki LED'ler kısa süreliğine yanıyor, biz de ne kadar şarjımız kaldığını görüyoruz.

Çıkış akımı maksimum 1 amper olduğu için tabletleri şarj ederken Agile Powerbank biraz yavaş kalıyor. Telefonlarda ise sorun yok. Şarj cihazı seçen Apple cihazları da bu harici bataryayla sorunsuz şarj oluyorlar. Performans konusunda beni rahatsız eden şey ürünün üzerinde ve ambalajında yazan kapasitenin yanlış olması. Bu ürün 5200mAh kapasiteye sahip değil. 4325mAh kapasiteli bataryaya sahip eski nesil Nexus 7'yi sıfırdan (cihazın kendi kendine kapandığı durumdan yani) aşağı yukarı %90 seviyesine kadar dolduruyor. Tabi bu esnada Nexus 7 açık, ağır bir iş yapılmasa da bildirimleri alıyor filan. Yani ürünün kabaca 4000mAh - 4500mAh civarında bir kapasitesi olduğunu söyleyebiliriz. Zaten ürünün ebatları da ancak buna izin verir. Fena kapasite değil, ama hem kutuda hem de ürünün üzerinde yanlış bilgilendirme var. Agile Powerbank'in kullanılmadığı durumda şarj tutma sıkıntısı pek yok. En azından ben böyle bir sorun yaşamadım.

Ürün şık bir ambalajda geliyor. Kutusundan kısa bir USB - Micro USB kablosu ve Micro USB çıkışını eski nesil Apple mobil cihazlara bağlamaya yarayan küçük bir adaptör çıkıyor. Agile Powerbank'in en ilgi çekici özelliği fiyatı. Ben birkaç hafta önce 40 liraya aldım bu ürünü. 2000mAh civarı (yani bu ürünün ancak yarısı kadar) kapasiteye sahip daha bilinir markaların ürünleri 50-60 lira civarına satılıyordu. Bu kapasitedeki ürünler zaten bunun iki katı fiyatla satılıyor genelde. Belki batarya ömrü kısadır, sonuçta ucuz olunca insan birşeylerin eksik olmasından şüpheleniyor. Yine de böyle bir cihaza fazla ihtiyacınız olmuyorsa, ama seyahatlerde filan kullanmak için "kenarda dursun" diye bir tane almak istiyorsanız bu ürün bütçeyi fazla zorlamadan işinizi görecektir. Kapasite konusunda yalan söylenmesine gıcık olsam da uygun fiyatı ve fiyatına göre iyi olan kalitesi yüzünden bu ürünü tavsiye ediyorum.

2 yorum:

  1. Geçen yılın sonuna doğru seyahatler sırasında veya elektrik kaynağı bulamadığım zamanlarda kullanmak için Sony CP-F5 taşınabilir pil şarj cihazı almıştım. 5000mAh kapasitesi var. Üzerinde şarj durumunu gösterir LED'i mevcut, gövdedeki düğmeyle şarjı başlatıp bitirebiliyorsunuz. Bu düğme aynı zamanda pilin şarj durumunu da gösteriyor. Kendisi şarj olurken aynı zamanda başka bir cihazı (telefon, tablet) şarj edebiliyor. 1000 şarj/deşarj ömrü var. O zamanlar 90 TL'ye almıştım, oldukça da memnunum.

    http://www.sony.com.tr/electronics/actioncam-piller-sarj-cihazlari/cp-f5

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz daha pahalı ama güzel bir seçenek Sony'nin ürünü. Şeklini de beğendim, telefonla aynı mont cebine koyulur gerektiğinde.

      Sil