26 Mayıs 2013 Pazar

Ucuz tabletler de güzel olabilir - Hisense Sero 7 LT ve Sero 7 Pro

Piyasada "ucuz tablet" veya "Çin tableti" diye satılan uygun fiyatlı, düşük kaliteli tablet bilgisayarlar çocuklara çizgifilm izletmek için uygun olsa da gerçek kullanıcıları memnun edemiyorlar. Arada iyi modeller de çıkıyor tabi, her ucuz tablet kötü olmak zorunda değil. İşte bu iyi modellerden ikisi de Çinli elektronik devi Hisense'in Sero 7 serisi tabletleri. İsimlerinden de anlaşılacağı üzere 7" büyüklüğünde ekranla gelen tabletlerin benzerlikleri ekran büyüklüğü ve dış görünüşten ibaret. İç yapıları oldukça farklı. Sero 7 LT 1024x600 piksel çözünürlüğünde bir ekrana, 1.6GHz hızında çift çekirdekli bir işlemciye, 1GB sistem belleğine ve 4GB depolama alanına sahip. Depolama alanı istenirse MicroSD yuvası sayesinde genişletilebiliyor. İnternete WiFi üzerinden bağlanabilen Sero 7 LT istendiğinde Mini HDMI yuvası üzerinden televizyona veya monitöre de bağlanabiliyor. Görüntülü görüşmeler için ön tarafa 0.3 megapiksel çözünürlükte bir kamera eklenmiş, ama arkada kamera yok. Pil kapasitesi 3,400mAh seviyesinde. İşletim sistemi olarak Android 4.1 tercih edilmiş, güncelleme durumu bilinmiyor. Özellikleri öyle pek cazip görünmese de 99$'lık fiyat etiketi bu tableti "ucuz olsun, ama iş de görsün" diyenlerin ilgi alanına sokuyor.

Benim ilgimi daha fazla çeken model ise Sero 7 Pro. Bu tabletin ekranı da 7" büyüklüğünde, ama çözünürlüğü 1280x800 piksel. İşlemci olarak dört çekirdekli ve 1.3GHz hızında çalışan Nvidia Tegra 3 tercih edilmiş. Performans sıkıntısı yaşanmayacaktır. Sistem belleği yine 1GB, ama depolama alanı 8GB olmuş. Öndeki kameranın çözünürlüğü 2.0 megapiksele çıkartılmış, arkaya da 5.0 megapiksel çözünürlüklü bir kamera (otomatik odaklamalı ve flaşlı) eklenmiş. MicroSD hafıza kartı yuvası ve Mini HDMI bağlantısı bu modelde de var. Artık her üründe gördüğümüz WiFi bağlantısı bu tablette de mevcut, ama onun yanına bir de Bluetooth ve NFC desteği eklenmiş. Pro modelinde pil kapasitesi de arttırılmış, 4,000mAh olmuş. İşletim sistemi olarak da daha uygun fiyatlı kardeşinden ayrılan Sero 7 Pro Android 4.2 ile geliyor. Hisense'in Android güncellemeleri konusunda ne kadar hassas olduğu ise belirsiz, ama en kötü ihtimalle dışarıda geliştirilmiş bir ROM ile çözülür bu sorun. Bu model aslında Google'ın başarılı tableti Nexus 7'ye çok benziyor, hatta bazı konularda (arkada kamera, MicroSD yuvası gibi) kullanıcısına daha fazla seçenek sunuyor. Üstelik, Sero 7 Pro'nun fiyatı da benzer kapasitedeki Nexus 7'ye göre daha uygun. ABD'de 149$'a satılacak olan Sero 7 Pro gerçek bir fiyat / performans tableti olmuş. Nexus 7'nin de kendine göre bazı avantajları var tabi, ama Sero 7 Pro bu tip ürünlere çok fazla para vermek istemeyen kişileri cezbedebilir. Hisense marka bir televizyon kullanan ve çok memnun olan biri olarak bu tabletlerin ülkemizde de satılmasını isterdim. Üç sene önceden kalma teknolojiye sahip tabletlere 200-300TL verilen bir ülkedeyiz, Sero 7 Pro 350 liraya satılsa o ucuz tabletlere çok sıkı bir rakip olur bence.

3 yorum:

  1. Bunları takibe almak lazım. Satışları e-bay üzerinden kargo ücretsiz olarak yapılıyorsa, gayet alınabilirler.

    YanıtlaSil
  2. Hocam bu resmen ''Nexus7 killer'' olmuş.
    2 ayda bozulanlar sınıfında değilse , bu sene rüştünü ispatlarsa, 2014 senesinde 7'' sınıfında çok büyük savaş olacak demektir.

    YanıtlaSil
  3. Bu arada, yazıya eklemeyi unuttuğum bir detay var: Tabletlerin ekranları IPS panelli. Yani HP'nin, Asus'un filan sattığı şu ucuz tabletlerdeki "açıyı azıcık kaydırınca renklerin tamamen kayması" olayı bu tabletlerde yok. 1. sınıf olmasa da kaliteli bir ekranı var yani, bu da çok güzel bir detay.

    YanıtlaSil