4 Ocak 2013 Cuma

Makyajlanmış Mercedes E serisi coupe ve cabriolet tanıtıldı

Mercedes-Benz popüler E serisinin sedan ve station wagon versiyonlarının makyajlı hallerini geçtiğimiz günlerde tanıtmıştı. Bugün itibariyle de serinin diğer üyeleri olan coupe ve cabriolet versiyonlarının tazelenmiş halleri tanıtıldı, biz de meraktan kurtulduk. Sedan versiyonunun hımbıl görünümünün aksine oldukça sportif bir görünüme sahip olan E-Coupe (ve tabi onun üstü açılan hali olan cabriolet) bu makyaj sonrasında daha da güzelleşmiş. Geniş hava girişlerine sahip yeni tampon E-Coupe'ye çok yakışmış. LED çizgilerle bölünmüş tek parçalı farlar da çok şık durmuş.


İç kısımda da ufak değişiklikler yapılmış, vites kolu ve direksiyon güncellenmiş. Sedan versiyonuna eklenen elektronik güvenlik sistemleri coupe ve cabriolet versiyonlarına da eklenmiş. Bunların arasında en dikkat çekici olanı iki kamerayla birden çekim yaparak etraftaki cisimlerin uzaklığını hesaplayan, böylece üç boyutlu bir görüntü oluşturabilen stereoskopik görüntüleme sistemi. Tabi bu sistem öyle çok ucuz olmaz, belki de ülkemizede hiç sunulmaz, ama böyle bir teknolojinin var olduğunu bilmek bile güzel.

Motorlar konusunda kayda değer bir değişiklik yok, zaten motor ve şanzıman seçenekleri sedan versiyonuyla aşağı yukarı aynı. Tabi gücü düşürülmüş motorlar coupe ve cabriolet versiyonlarıyla sunulmayacak, sonuçta bunlar sportif bir arabanın ruhuna aykırı şeyler. Önümüzdeki günlerde Detroit'teki otomobil fuarında sergilenecek olan 2014 E-Coupe (ve E-Cabriolet) bu yılın sonlarına doğru bayilerde yerini alacak.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder