5 Aralık 2012 Çarşamba

Orta segmentte sportiflik: 2014 BMW 4 serisi böyle olacak

BMW'nin en popüler modellerinden 3 serisi geçtiğimiz yıl yenilenmişti. Genelde 3 serisinin coupe ve cabriolet versiyonları sedan versiyonundan bir sene sonra piyasaya çıkar. Bu sefer de durum böyle, ama artık 3 serisinin sportif versiyonları ayrı bir seri olarak üretilecekler. "4 serisi" olarak anılan bu modeller 3 serisiyle aynı platform ve motorları kullanacaklar, ama daha sportif görünüme sahip olacaklar. İşte bu fotoğraflarda gördüğünüz model de 4 serisinin coupe modeli.

4 serisi coupe gördüğüm en sportif BMW'lerden biri olmuş. Arabanın profilden görünümü, oranları, arkaya doğru basıklaşan tavanı ve uzun burnu her spor araba meraklısının hormonlarını hareketlendirecek cinsten... Agresif görünümlü tamponlar, modern farlar ve ön çamurlukların arkasındaki hava çıkışları da çok hoş olmuş. Fotoğraflardaki araba fuar için hazırlanmış bir konsept olduğundan bu detaylardan bazıları seri üretime geçmeyebilir, ama genel şekil böyle olacak.

Önümüzdeki ay Detroit'teki otomobil fuarında sergilenmesi beklenen 4 serisi coupe her açıdan çok sportif görünüyor. İç mekanda 3 serisiyle aralarında ufak farklar var, ama genel benzerliği farketmemek imkansız. Yine de 4 serisinin iç mekanı daha kaliteli ve sportif görünüyor. Motor ve şanzıman seçenekleri 3 serisiyle benzer olacak, ama 3 serisinin ekonomi odaklı bazı zayıf motorları 4 serisiyle sunulmayacak. Coupe modelini üstü açılabilen cabriolet ve 4 kapılı Gran Coupe modelleri izleyecek. BMW 4 serisinin bu yılın sonunda 2014 model olarka piyasaya çıkması bekleniyor.


1 yorum: