26 Kasım 2012 Pazartesi

Yeni (2014) Toyota RAV4 böyle mi olacak?

Toyota'nın popüler "hafif" arazi aracı RAV4'ün önümüzdeki yıl satışa çıkacak olan yeni versiyonunun bazı fotoğrafları ortaya çıktı. Fotoğraflar yeni RAV4'ün tüm detaylarını göstermese de aracın genel tasarımıyla ilgili fikir veriyorlar. Toyota yetkililerinin ne onayladığı, ne de doğruluğunu reddettiği bu fotoğrafların gerçekten RAV4'e ait olma ihtimalleri oldukça yüksek. Yeni nesil Yaris ve Auris'te de kullanılan tasarım dili bu fotoğraflardaki araçta da kullanılmış, yeni RAV4'ün böyle birşey olması zaten bekleniyordu.

İç mekanı gösteren fotoğraf çok detaylı değil, ama yeni Auris'te de görülen yeni iç mekan tasarım anlayışıyla tamamen örtüşüyor. Bana göre iç mekan pek estetik gözükmüyor, ama bu zevk meselesi tabi. Beğenenler de çıkabilir. Yeni RAV4'le birlikte Toyota'nın motor ve şanzıman seçeneklerinde verimliliği arttıran değişiklikler yapacağı söyleniyor. Burada satılmasa da Amerika'da popüler olan büyük V6 motor yerini dört silindirli alternatiflere bırakacakmış. Rekabette geri kalmamak için 1.6L motorlu bir versiyon da üretilecektir, rakiplerinin hepsi böyle versiyonlar sunuyor müşterilere. Dizel motorun yanında otomatik şanzıman sunulacak mı bilemiyorum, belki (küçük de olsa umudum var) Toyota akıllanır ve dizel - otomatik kombinasyonuyla satar RAV4'ü. Yeni RAV4'ün resmi tanıtımının bu ayın sonunda yapılması bekleniyor.


1 yorum:

  1. ehtiyyat tıkəri arxada olaması arabanın görünüşünü korlayır. içəridən səs gəlməməsi üçün yeniliklər düşünülməlidir. bir az yumşaqlıq. subaru sistemi kimi transmisiyanaın olması gərəkdir

    YanıtlaSil