28 Kasım 2012 Çarşamba

Olmaz demeyin, bu da oldu: Call of Duty - Black Ops II'ye özel gözlük

Bilgisayar oyunları için özel hazırlanmış klavye, fare, kulaklık gibi donanımlar artık alışıldık şeyler oldular. Neredeyse her üreticinin bir "oyun serisi" var. Hatta, bazı oyunlar için o oyuna özel tasarlanmış (genelde sadece o oyunun renklerini ve logosunu taşıyan) klavye ve fareler bile görebiliyoruz. Bunlara alıştık da, bir oyuna özel hazırlanmış bir gözlüğü ben ilk defa görüyorum. Allure Eyewear firmasının hazırladığı Call of Duty - Black Ops II serisi güneş gözlükleri adından da anlaşılacağı üzere Black Ops II için özel tasarlanmış. Allure Eyewear bu gözlüklerin özel camları sayesinde oyundaki renklerin daha canlı gözükmesini sağladığını söylüyorlar. Ayrıca, camların özel antirefle kaplaması sayesinde çevredeki yansımalar önleniyormuş ve oyuna daha iyi konsantre olunabiliyormuş. Firmanın bir diğer iddiası da bu gözlüklerle oynarken daha iyi nişan alınabildiği, ama bu kısım bana birazcık saçma geldi. Neyse, şık tasarlanmış olan Black Ops II gözlükleri sadece oyun oynarken değil, her zaman takılabilecek tarzda. Bu yüzden oyuna özel bir aksesuar gözüyle bakmamak lazım. Gözlüklerin özellik listesinde Windows Vista, Windows XP, MacOS, PS3 ve Xbox 360 desteklediklerinin yazılması da ilginç bir detay olmuş. Bilmeyen birisi Windows 7 desteğinin olmadığını düşünüp almaktan vazgeçebilir yani. ABD'de yaşayanların çerçeve tipine göre 30$ ile 100$ arasında değişen fiyatlarla alabileceği CoD - Black Ops II gözlükleri aslında pek bir işe yaramasalar da havalı bir aksesuar olarak tercih edilebilirler. Black Ops II'yi gözlüksüz de oynamak gayet keyifli sonuçta, Treyarch bu sefer güzel oyun yapmış.


6 yorum:

  1. Olsada alsak BF3 ede yarar nede olsa yıllardır monitöre has bir gözlük almak istiyorum bazen gözlerim yanıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi gözlerin yanıyorsa azıcık bırak oyunu, gözlükle olacak iş değil o. :)

      Sil
  2. Treyarh, oyun motorunu güncellemek yerine milletin gözüne gözlük vermeyi tercih etmiş. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakkını yeme adamların, DX11'e geçmişler. Bize göre çok mühim birşey olmasa da 5 yıldır aynı motoru kullanan CoD serisi için önemli bir adım bu.

      Sil
  3. Bu renk, kostratı artırarak görüşü iyileştiriyor. Operasyonel birlikler de bu renk ya da kullanacakları yere göre renkte gözlük tercih ediyorlar. Bir örneği aşağıda;

    http://www.aptac-us.org/new/upload/Image/DSC00769.JPG

    Bu gözlükler balistiktir; yani şarapnel, taş ve hatta mermilere bile dayanım gösterir. Yukarıdaki resimdeki gibi.

    Tabiki bu konudaki gözlüğü almayın (:

    YanıtlaSil