24 Ağustos 2012 Cuma

Pirate Bay'e girmenin en kestirme yolu: Pirate Patch

Torrent dünyasının en kapsamlı sitesi Pirate Bay'e maalesef ülkemizde uzun süredir erişilemiyor. Tabi biz bu konuda herhangi birşey yapmak yerine oturup beklemeyi tercih ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde İngiltere de senato kararıyla Pirate Bay'i yasaklayınca kendine "Qarizma" diyen bir İngiliz programcı üşenmeyip bu sorunu çözen bir programcık yazmış. Aslında sorunu manuel yoldan, Hosts dosyasını değiştirerek çözmek mümkün, ama Qarizma'nın yazılımı bu işi otomatik yapıyor. Şu adrese girip "Download Here" yazan yere tıklayarak yazılımı indirdikten sonra Hosts dosyanızın yedeğini almanız gerekiyor. Hosts dosyası "C:Windows\system32\drivers\etc\" klasörünün içinde. Klasörün içeriğinin komple yedeğini almanızı öneririm. Eğer bir problem çıkarsa bu yedekteki dosyaları değiştirilenlerin yerine koyarak sorunu atlatabiliyoruz. Daha sonra, tekrar bu klasöre dönerek "Hosts" ve "Hosts.rollback" isimli dosyalara sağ tıklayıp özelliklerine girmeli ve "Salt okunur" (veya İngilizce Windows kullanıyorsanız "Read only") seçeneğini kaldırmalısınız. Bu işlemi de yaptıktan sonra az önce indirdiğiniz programcığı çalıştırıp "1" seçeneğini seçerek (yani klavyeden 1 tuşuna basıp daha sonra Enter tuşuna basarak) yamayı uyguluyorsunuz. Programcık sadece Hosts dosyasına Pirate Bay ile ilgili birkaç satır ekliyor. Bu satırlar sayesinde Pirate Bay'e girerken yasaklara ve filtrelere takılmıyoruz, rahatça giriyoruz. Olur da birşeyler ters giderse programda 2. seçeneği seçerek yapılan değişiklikleri geri alabilir, veya yedeklemiş olduğunuz dosyaları eski yerine kopyalayarak sisteminizi eski haline döndürebilirsiniz. İleride Pirate Bay'in IP adreslerinde değişiklik olduğu için tekrardan giremez olursanız yine bu programdan 3. seçeneği seçerek yapılan modifikasyonu güncelleyebilirsiniz. Ben denedim, çalışıyor. Siz de fazla uğraşmadan Pirate Bay'e girmek istiyorsanız Qarizma'nın güzel ve kolay yöntemini deneyebilirsiniz.


Uyarı 1: Bahsi geçen uygulamayı denedim ve çalıştığını gördüm, benim sistemimde de herhangi bir soruna yol açmadı. Olur da sizin bilgisayarınızda bir sorun çıkartırsa ben bundan sorumlu olmam, olamam. Bu yüzden ne yaptığınızı bilmiyorsanız hiç bulaşmayın.

Uyarı 2: Pirate Bay isminde "korsan" kelimesi geçtiği için çoğu zaman korsan içerikle özdeşleştirilen bir sitedir. Burada Pirate Bay'e giriş yönteminden bahsetmem benim korsan içerik indirilmesini desteklediğim anlamına gelmez. Ben yasaklara karşıyım, ama emek hırsızlığından da aynı derecede nefret ediyorum. Eğer filmi beğeniyorsanız, bir oyunu severek oynuyorsanız, bir albümü beğenerek dinliyorsanız mutlaka parasını verip yasal yoldan satın alın.

10 yorum:

  1. "Las Vegasa git ama kumar oynama" diyorsun yani. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, nefsine hakim olmalı insan. :)

      Sil
  2. Hosts dosyası içün program kullanacaksam vay halime :P Kaldı ki defalarca aklıma geldi ama kimse kullanmaz düşüncesiyle hiç başlamadım bilenem :)

    YanıtlaSil
  3. Malaisia Bay kullanin , Pirate Bay yan kurulusudur :D http://malaysiabay.org:6081/

    YanıtlaSil
  4. Aradığım torrenti Google'da aratıyorum eğer thepiratebay da varsa google önizleme ile bakıp oradan indiriyorum. Bir sorun çıkmıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de şu adres var. https://tpb.pirateparty.org.uk/

      Sil
  5. Excellent beat ! I wish to apprentice even as you amend your site,
    how could i subscribe for a blog web site? The account helped me a
    applicable deal. I have been a little bit
    familiar of this your broadcast provided
    bright clear concept
    Feel free to visit my blog - cool articles about health

    YanıtlaSil
  6. Ma'şallah epeyi duayen var bu konuda, saygılar :)

    YanıtlaSil
  7. Yazıyı şimdi gördüm. Linkten programın kaynağını indirdim ve inceledim. Foyasını ortaya çıkaralım (:

    Program http://elite.so/tpp/proxy.txt adresine gidip oradan güncel adresleri çekiyor. Şu anda;

    thepiratebay.org 199.167.199.243
    www.thepiratebay.org 199.167.199.243
    thepiratebay.se 199.167.199.243
    www.thepiratebay.se 199.167.199.243
    thepiratebay.com 199.167.199.243
    www.thepiratebay.com 199.167.199.243
    depiraatbaai.be 199.167.199.243
    www.depiraatbaai.be 199.167.199.243
    baiedespirates.be 199.167.199.243
    www.baiedespirates.be 199.167.199.243

    Bunları direkt host dosyanıza ekleyebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  8. Güncel olarak piratebay'e erişebileceğiniz siteleri www.thepiratebaytr.com üzerinden bulabilirsiniz. Sistem sürekli güncellenmekte ve siteler erişilebilir olup olmamasına göre gösterilmektedir.

    YanıtlaSil