9 Temmuz 2012 Pazartesi

Dünyanın en hızlı tankı - Secret Weapon

Tanklar genelde yavaş ve hantal olmalarıyla tanınırlar, ama bu her tank için geçerli değil. Japon üretimi Secret Weapon isimli bu "çok gizli" tank göründüğünden çok daha hızlı gidebiliyor. Eski savaş uçaklarında da kullanılan Westinghouse J34 tipi bir jet motoruna sahip olan tank görünümlü drag arabası 17,000HP gücünde ve yeterli uzunlukta bir pist varsa 500KM/S hıza çıkabiliyor. Manevra kabiliyeti diğer tanklara göre biraz daha zayıf tabi. Zırh konusuna hiç değinmiyorum zaten, o konuda sınıfta kalacağı uzaktan bile belli oluyor. Bana biraz Red Alert 3 oyunundaki Japon tanklarını anımsattı, belki de bunu tasarlayanlar da oyundaki tanklardan esinlenmişlerdir. Japon yapımı "Secret Weapon" tankının Fuji Speedway pistinde çekilmiş videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

3 yorum:

  1. Babama videoyu "japonların yeni tankına bak baba" diye izlettim. ilk yorumunda yere yattım. "bu tank çok duman çıkarıyor, bunu hemen vururlar!" arabanın hızla kalkmasından sonraki yorumu:"tank mı lan buuuu?"

    :) :)

    YanıtlaSil
  2. Ben bunu tanktan saymam bu tür araçların br ismi vardı gösterilerde kullanma amacıyla uçak motoru montelenmiş çeşitli araçlar ismini unuttum.Buaraç sadece üstüne tank görünümü eklenmiş.

    YanıtlaSil
  3. Uyanığa bak geçmiş ziyaretçi defteri backlink kasıyo :D

    YanıtlaSil