8 Temmuz 2012 Pazar

Comic Sans nefreti, $49'a mal olabilir

Mac OS X platformu için yeni bir metin editörü ararken, Chocolat ile karşılaştım. Bu yeni ve güçlü metin editörü, basit yapısı ve hızıyla ilgimi çekti. Ancak bir sürprizi vardı.


Uygulamanın deneme süresi bitince, kullanıcısına tek bir kısıtlama getiriyor: Yazı tipini Comic Sans yaparak kullanıcısına işkence ve uygulamayı alması konusunda baskı yapıyor. Kullanıcılar, sadece $49 ödeyerek bu işkenceden kurtulabilir (:

Tüm dünyada nefret edilen, neden nefret edildiğine dair makaleler yazılan ve engelleme çalışmaları yapılan Comic Sans yazı tipinin terkedileceği günleri umarım görebilirim (:

5 yorum:

  1. Comic Sans o kadar da kötü değil. Times New Roman'dan çok daha iyi.

    Favorim Verdana. Okuması kolay yazı tipi.

    YanıtlaSil
  2. Bence işkence değil , ben zaten bir anlatım videosu çekiyorsa bilgisayarda yazıyı büyültüp comic sans olarak yazıyorum. Bence önemli değil yazi :D

    YanıtlaSil
  3. Kullandığım tüm altyazı destekli medya oynatıcılarda yazı tipini comic sans olarak ayarlarım. Nedense daha rahat okuyorum. Algıda seçici miyim neyim :)

    YanıtlaSil
  4. Yalnız programı yapanlar çok yaratıcıymış. Oraya buraya reklam sıkıştırmak yerine çok güzel bir yöntem bulmuşlar. Tebrik etmek lazım adamları. :)

    YanıtlaSil
  5. Sublime text 2 öneririm.

    YanıtlaSil