20 Haziran 2012 Çarşamba

Gece parlayıp dönüşlerde sinyal veren bisiklet kaskı: LumaHelm

Üstte gördüğünüz garip görünüşlü bisiklet kaskının ismi LumeHelm. Bu kaskın özelliği üzerinin LED şeritleriyle kaplanmış olması. Tabi bu onu yeterince ilginç yapmıyor, bu yüzden onu tasarlayan Exertion Game Labs isimli firma LumaHelm'in içine hareket sensörleri eklemiş. Böylece frene basıldığında sensörler bunu algılıyor ve arkadakiler için kırmızı dur işareti veriyor. Ayrıca kafanın sağa ve sola hareketlerini de tespit ederek dönüşlerde arabalardaki sinyale benzer şekilde sağa veya sola doğru yanıyor, böylece çevredekiler bisikletlinin ne tarafa döneceğini anlıyorlar. LumaHelm şimdilik sadece amatör bir proje, ama eğer bir üretici bulunursa gerçek bir ürüne dönüşebilir. LumaHelm'i ve marifetlerini aşağıdaki videoda daha detaylı görebilirsiniz.

2 yorum:

  1. Bence çokta güzel bir şey olmamış öyle gelişmiş birşey de değil zaten videodan anladığım kadarıyla tahminim kask içinde bir g sensör var adam frene bastığında kasktaki ışıklar yanmıyor yanlış bilgilendirme olmuş adam frene bastığında kafasını geriye doğru eğiyor ışıklar o zaman yanıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir tabi. Neticede adamın hareketlerini izliyor kask, kafasının hareketlerine göre ışık yakıyor. Fostoflu kıyafetler giymekten daha fazla işe yarayacağı kesin. Yoksa teknolojik açıdan akıl almaz bir yanı yok, üzerine LED giydirilmiş kask işte. :)

      Sil