5 Nisan 2012 Perşembe

Gün gelecek, herkes gözlük takmak isteyecek! - Google Project Glass

Ben bu haberi yazmakta biraz geciktim, ama geç olması hiç olmamasından iyidir. Google akıllı gözlük videosuyla dün internet ahalisinin (daha doğrusu internetteki teknoloji meraklılarının) bir anda dikkatini çekti. Daha önce de böyle bir projenin üzerinde çalışıldığı biliniyordu, ama bunu kimse ciddiye almıyordu. Google'ın yeni videosu bunun söylentiden ibaret olmadığını, gerçekten internet devinin böyle bir projesi olduğunu bize ispatladı.

Peki nedir bu Project Glass? Akıllı gözlük diyeceğim, ama bu da yeterince açıklayıcı olmayacak. Şöyle düşünün: Android işletim sistemi kullanan bir akıllı telefon, ama telefonun ekranında olması gereken görüntüler taktığınız gözlüğün camına yansıtılıyor. Böylece telefona bakmaya gerek kalmadan akıllı telefonda yapabileceğiniz şeyleri yapabiliyorsunuz. Dokunma gibi birşey de gerekmiyor, kontroller gözün hareketleriyle ve sesle sağlanıyor. Hani bilimkurgu filmlerinde robotların gözünün önünden yazılar geçer, hatta hedeflerini gördüklerinde "Target" yazısı yanıp söner ya, işte o olay gerçek olmak üzere. Teknik detaylar henüz belli değil. Cihazın internete nasıl bağlanacağı, pilinin nerede olacağı, kullanımının ne kadar rahat olacağı gibi detaylar hala kafalarda soru işaretleri oluşturuyor. Sonuçta kimse sürekli kafasının yanında veri alışverişi yapan bir 3G cihazı istemez, piller gözlüğü ağırlaştırır ve rahatsızlık verir, gözle kontrol de herkese uygun olmayabilir. Umarım Google bu sorunları kısa sürede çözer ve biz de böyle cihazlar alıp telefonla uğraşmadan "sadece bakarak" internette dolaşabiliriz. Google'ın Project Glass videosunu aşağıda veya şurada izleyebilirsiniz.

1 yorum:

  1. Sitenizi wordpress'e taşımak isterseniz host konusunda sponsor olabilirim. Tema, logo, site taşıma konusunda yardımcı olabilirim. Eğer ilgilenirseniz bağlantıda verdiğim siteden benle iletişime geçebilirsiniz. Bu yorumu yayınlamasanız da olur.

    YanıtlaSil