23 Nisan 2012 Pazartesi

Fiat'ın yeni kompakt sedanı Viaggio - Bir ihtimal bize de gelebilir

Chrysler'ı da aldıktan sonra tam bir uluslararası otomotiv devine dönüşen Fiat Çin pazarı için hazırladığı yeni kompakt sedan modelini Pekin'deki fuarda tanıtmaya hazırlanıyor. Viaggio isimli yeni model şu anda Fiat'ın ürün gamında bulunan bir arabanın yerine gelmiyor, yani kendi çapında tamamen yeni bir model. Tabi bu arabayı ilk görüşümüz değil bu. ABD piyasasında satılacak olan (global de olabilir tabi) Dodge Dart aslında Viaggio'nun kardeşi sayılır, hatta Viaggio için "Fiat'laştırılmış bir Dodge Dart" diyor çoğu otomobil sitesi. Dodge Dart da zaten Alfa Romeo Giulietta platformunu kullanıyordu, yani Volkswagen misali Fiat da bir platformla bir sürü farklı modele sahip oldu. Karmaşık aile ilişkilerini bir kenara bakalıp bu modele dönelim, yoksa konu çok karışacak. Viaggio Çin'de Çin pazarı için üretilecek. Tanıtımının Pekin'de yapılması da bu yüzden zaten. Tabi bu Çin'e özel olma durumu "şimdilik" böyle, ileride neler olur bilemeyiz. Sonuçta araba güzele benziyor, hatta şu anda satılmakta olan Fiat modellerinin hepsinden daha hoş duruyor. Sedanların popüler olduğu ülkelerde (bunların başında Türkiye var) satılmaması için hiçbir sebep yok. Şimdilik sadece 1.4 litre hacminde turbo destekli 120HP ve 150HP gücündeki motorlarla satılacak olan Viaggio'nun daha sonra dizel modelleri de gelebilir. Viaggio seri üretime hazır bir model olduğu için bu yıl piyasaya çıkabilir. Umarım Fiat inatçılık yapmaz ve bu arabayı Avrupa pazarına getirir. Sonuçta Fiat'ın zaten dar olan ürün gamında böyle bir araca ihtiyaç var, özellikle "sedan-sever" bir ülke olduğumuz için Türkiye'de Viaggio çok tutacaktır.


8 yorum:

  1. güzel güzel de; fiyatlar uçtu gitti, bu model de ithal edileceğine göre 50.000TL den başlar bu araba.. anlam veremiyorum artık koptum ben youm =)

    YanıtlaSil
  2. Fluence'a benzeyen arka yapısına rağmen Fiat'ın mevcut üst sedanı Linea'ya 10, otobanda 50 basar.

    YanıtlaSil
  3. sizcede aracın arka kısmı biraz aston martine benzemiyormu ?

    http://www.almina.net/albums/araba-resimleri/aston-martin/Aston-Martin-Rapide.jpg

    YanıtlaSil
  4. satmaz bu araba

    YanıtlaSil
  5. Pahalı olur kardeşim,
    Bunu alana kadar ınsıgnıa alırım.
    Pöhhhh

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Opel ile Dodge yi kıyasmalan büyük saçmalık Nokta :D

      Sil
  6. Fiat şimdiye dek neden saçma sapan arabalarla oyalandi anlamıyorum zaten. Ya Bravo'nun sedanini uretmeliydi ya da adam gibi yeni bir sedan. Ford, vw, Renault, Peugeot, Citroën aldı başını gidiyor. Fiat çok ama cooook geri kalmıştı. Bir de şu konsol kısmını biraz yumuşak yapsa. Fiat almak istiyorum ama Bana hitap eden arabası yok ki henüz. Inşallah bu araba gelir de alırız bakalım.

    YanıtlaSil
  7. Bu aracın kücük gözüktüğüne bakmayın. Hem dingil mesafesi hem de aracın uzunluğu Fluence'dan büyük.

    YanıtlaSil