20 Ocak 2012 Cuma

Megaupload kapatıldı, sahibi tutuklandı, ama Anonymous acısını çok fena çıkardı

Dosya paylaşım sitesi Megaupload.com dün itibariyle Amerikan federal hükümeti tarafından alınan karar doğrultusunda kapatıldı. Ayrıca, sitenin kurucusu Kim Dotcom ve üç site yetkilisi de tutuklandı. Tüm bunların sebebi RIAA (Recording Industry Association of America), MPAA (Motion Picture Associationor America) ve Universal Music'in açtığı davalar. Korsan içeriğin paylaşımıyla ilgili bu davalarda Megaupload haksız bulununca kapatma kararı çıktı ve kapatıldı.

Megaupload kapatıldı ama hacker grubu Anonymous dev dosya paylaşım sitesinin intikamını çok fena bir şekilde aldı. Ünlü hacker organizasyonu Megaupload'un kapatılmasıyla alakası bulunan tüm kurumlara öyle bir girişti ki, birkaç saat içinde davaları açan RIAA, MPAA ve Universal Music'in, kapatma kararını veren ABD Adalet Bakanlığının ve kararı uygulayan FBI'ın siteleri bir anda çökertildi. Sitelerin bazıları kendine gelmiş durumda, bazıları ise hala açılmıyor. Tabi bu sitelerin sahibi olan kurumlar önce ne olduğunu anlamadılar, sonra da saldırıyı yalanladılar, ama Anonymous eylemi üstlendi.

Korsan paylaşımı savunmuyorum, ama RIAA ve MPAA gibi kuruluşların sağa sola saldırarak zorbalık yapmasına ve kimseye yarar sağlayamadan para yemesine gıcık oluyorum. Bu organizasyonlar "sözde" korsanı önlemek için devletten (bu durumda devlet ABD oluyor) bir sürü para alıyorlar, ama aynı miktarda cezayı tahsil edemiyorlar. Bunun sebebi dava açtıkları firmaların korsan üzerinden para kazanmıyor oluşu. Belki kazanan vardır, ama öyle el koyulup masrafları karşılayacak kadar büyük para yok ortada. Haliyle kimseye faydaları dokunmuyor, çalıştıkça zarar ediyorlar. Üstelik SOPA bildirisi sonrasında tepki gösteren siteleri aşağılamaları da cabası... Bu yüzden korsanı desteklemesem de Anonymous'u destekliyorum. Helal olsun!

Bu arada, Anonymous internet sansürünü protesto etmek için filtre programını uygulayan BTK'nın sitesine saldırmıştı. Bizimkiler küçük çocuk misali "acımadı kiii" demişlerdi, siteyi kendilerinin "bakım amacıyla" geçici süreliğine kapattıklarını, Anonymous'un onların sunucularına hiçbirşey yapamayacağını belirtmişlerdi. Bir düşünün, FBI, ABD Adalet Bakanlığı, MPAA, RIAA ve Universal sunucularını toptan çökertebilen bir örgüt BTK sunucusuna birşey yapamaz mı? Bizim yetkililer öyle diyor, bize de inanmaktan başka seçenek kalmıyor.

9 yorum:

  1. İyi yapmış adamlara tam destek veriyorum .An itibariyle FBI ve RIAA sitesine girilmiyor :D Bir keyiflendim ki :D

    YanıtlaSil
  2. Dümdüz gitmişler, davaya karışan tüm kurumları indirmişler. Bakalım devamında ne olacak, saldırdıkları kurumlar da boş değil yani.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Adaş beni tanımadın mı ?? :D:D

    YanıtlaSil
  5. Tanımam mı? Bak yan tarafta (az aşağıda) senin blogun linkleri bile var.

    YanıtlaSil
  6. yorumu mu girdim ?!
    biz deli değiliz

    anonim

    YanıtlaSil
  7. Devlet korsanı bitirecekse bu yapımcı birliklerini temizlesin. Ortalık toz pembe olur.

    YanıtlaSil
  8. Korsana sebep olanlar utansın, yaşasın kaptan Sparrow :P

    YanıtlaSil