14 Eylül 2011 Çarşamba

Peşisıra Kitaplar

Normalde, her kitap arasına 1 veya 2 gün boşluk bırakırım, bu sayede bir önceki kitabın etkilerini bünyemden atmış olurum; fakat ilk defa dakika bile ara vermeden peşisıra 3 kitap okudum, üçüde birbirinden farklı ama sonradan biraraya getirdiğimde farkettiğim aynılık var içlerinde; İnsan ve Dünyası...


İlk bahsetmek istediğim kitap; Peter Sloterdijk'in İnsanat Bahçesi İçin Kurallar'ı;
74 sayfalık bu kitapla ilgili hemen hemen heryerde yazdığı gibi Heidegger'in Hümanizm Üzerine Mektup'una cevaben yazılmış, fakat içerisinde yeni ve eski pekçok felsefeciden alıntılar ve göndermeler olan, insanın yaşamı, yaşama ortamı, kuralları ve bu kuralların üretilmesi ve korunması ile ilgili kalıpları ve fikirleri içeren fakat aslen insanın biyolojik bir varlık (hayvan) olduğunu ve hayvan yaşamını sürdüremediğini, insanın evcilleştirilmesini ve bunun sonucunda da özünden uzaklaştırıldığı üzerinde duruyor.
Yani; İnsan ve Dünyasından ayrıca yönetilmesinden bahsediyor...



Sonrasında Christopher Knight ve Alan Butler'ın Ay'ı Kimler Yaptı? adlı kitabına geçiyorum; Bu kitap ise, nasıl oluştuğu halen kesin bir şekilde açıklanamayan ay'ın oluşumuyla ilgili eski ve yeni tezler ile, ay'ın dünya ile tamamen farklı olan fiziksel yapısı, katmanlarındaki yüzeyindeki kayaların garipliği, için boş olduğu, Nasa çalışanlarının yaptığı ilginç açıklamalar gibi pekçok resmi bilgi ile beraber, ay'ın bizim güneş sistemimiz dışından, insanlığın gelişimi için uygun ortamı oluşturması için bilinçli olarak dünya yörüngesine yerleştirildiği ve şu anki rakamlarla bunu algılamamız için gizli bazı rakamsal hesaplamaları keşfetmemizin beklendiği, bunun yanısıra, insanoğlu yeterli gelişmeyi gerçekleştirdiğinde kendi sırrımızı çözmek gibi pekçok bilgiye erişebileceğimizi anlatıyor.
Ve bakınız yine İnsan ve Dünyası ve de yönlendirilmesinden bahsediyor...


Derken yıllarca arayıp bulduğum bir kitaba başladım bir heyecan; R.N. Hernandez, Wendelle C. Stevens ve Zitha Roriguez Montiel'in yazdığı (aslında derlediği desem daha doğru olur) Andromeda'dan Gelen UFO; R.N. adlı (adı açıklanmıyor) halen kayıp olan, dünya dışı canlılara kesinlikle inanmayan bir profesörün, bir uzaylıyla yaptığı görüşmeleri ve uzay seyahatleri sırasında aldığı notların derlenmesi, bu görüşmeler sırasında profesörde oluşan değişiklikleri ve bağlantılı olduğu düşünülen olaylardan örnekleri içeren bir kitap. Asıl teması ise, insanlığın kendi kendisini yoketmeye meyilli bir canlı olduğu (bu konuda dünya dışından etkilere maruz kaldığı), bunun önüne geçilmesi gerektiği, aksi taktirde, amacı dünyayı kendi yönetimleri altına almak isteyen uzaylıların istediklerini elde edecekleri mesajını vermek.
İnsanı ve Dünyasını düzeltmek...

Bu 3 kitabı peşisıra okuyunca aklımda şu şekil oluştu; insan kısa ömrünü pek çok şeyi yokederek tüketiyor, nesilden nesile zeka ve bilgi birikimi artacağına olduğu yerde sayıyor, çünki insan ömrü, bilgi edinmesiyle beraber olgunluğa erişebileceği kadar uzun değil; bakın eski çağlara, insanlık zeka, yetenek ve deha açısından bugünlere sürekli ilerleme ile gelmiş, şimdilere dönüp bakınca görünen ise tam tersi, durmuş, hatta gerileyen bilgi birikimi.

Varolan bilgiyi edinme amacımız ise belli; başkasının ele geçirmesini engelleyip üstün olmak veya başkasında olana sahip olup en azından denk olmak. Teknolojide, Biyolojide, Kimyada, Fizikte hep böyle.

Pekiyi, sırada ne var; Richard Dawkins'in Kör Saatçi'si.

1 yorum: