18 Ağustos 2011 Perşembe

Gamlı Baykuşun Hayaleti...

Gamlı Baykuş'u bilir misiniz? Muhtemelen çoğunuz bilir ama bilmeyenler için de resmini koyayım şöyle kenara.

Gamlı Baykuş, Mister Blöf'le beraber, Kaptan Swing'in en yakın arkadaşıdır. Resminden de görüldüğü üzere kendisi bir hayli gamlı olup, Kaptan Swing'in uyuz iti Puik'ten nefret eder.

Efendim; bu üç kişilik ekiple, kemik torbası Puik, Amerika'nın İngiliz sömürgesi olduğu yıllarda, Kırmızı Urbalılara karşı mücadele ederler.

Aslında konumuzun Gamlı Baykuş'la doğrudan bir ilgisi yok ama birazdan anlatacağım konuyla ilgili fotoğrafları görünce, aklıma hemencecik bu çizgi roman karakteri geldi. Başlığı da bu yüzden "Gamlı Baykuşun Hayaleti" diye seçtim. Şimdi 180 derecelik bir dönüş yapıp asıl hikayeyi anlatayım. :)

İngiltere Cumbria'da bulunan bir evin penceresine (gamlı) bir baykuş çarpınca, camın üzerinde neredeyse mükemmel biçimli bir iz bırakmış. Bu olay üzerine BBC televizyonu, okuyucularından, kendi çektikleri fotoğrafları göndermelerini istemiş. Uzmanlara göre, pencerede oluşan bu izler, "powder down" adı verilen (ve bazı kuş türlerinde mevcut olan), kalın tüylerin altında bulunan, ince tüylere aitmiş.

Fotoğraflara bakınca, baykuşun neden gam kedere düştüğü hemen anlaşılıyor. :)

BANZAİİİİİİ! ÇOTANAK! :)

1 yorum:

  1. Hayalet, cin, peri, ruh filan, sevdiğimiz şeylerdir hep bunlar. :D

    YanıtlaSil