6 Temmuz 2011 Çarşamba

Küçük canavar: Audi Q3

Son yıllarda otomotiv dünyasında herşeyin küçüğü sevilir oldu. Küçük otomobiller ve küçük arazi araçları hiç olmadıkları kadar popüler oldular. Önceden sadece Daihatsu gibi birkaç üreticinin bulunduğu küçük arazi aracı sektörü lüks üreticilerin modelleriyle zenginleşiyor. BMW X1 ve Land Rover Evoque bu sınıfın en üstteki oyuncuları. Audi de bu popüler sınıfta boy göstermek istediği için arazi aracı çeşitlerine Q3'ü ekliyor. Büyüklük olarak A3'e benzeyen Q3 kompakt kardeşinden daha yüksek ve biraz daha konforlu. Ayrıca, Q3 daha büyük motorlara ve yüksek fiyata sahip. Tabi mevcut A3'ten bahsetmiyorum, yakında piyasaya çıkacak olan yeni A3'ten bahsediyorum.

Q3'ün arka tasarımı Q5'i andırıyor. Sportif görünüm uğruna bagaj kapasitesinden fedakarlık yapılmış. Arazi araçlarının tavanı arkaya doğru biraz uzun olur, böylece bagaj pakasitesi yüksek tutulur. Q3'te ise A3 Sportback'e benzeyen hatchback tarzı eğimli bir arka yapı tercih edilmiş. Audi otomobillerinde kullanıcılar tarafından sevilen ve kullanışlı bulunan iç mekanları tekrar tekrar kullanmayı seviyor. Q7'nin ön konsolu A6 ile neredeyse aynı. Benzer şekilde, Q5, A5 ve A4 aynı ön konsolu ve iç mekan aksesuarlarını paylaşıyor. Audi bu politikayı devam ettirecektir, bu yüzden Q3'ün iç mekanı da yeni gelecek olan A3 ile neredeyse aynı olacaktır. Tabi ufak tefek değişiklikler olabilir, ama genel hatlar aynı kalır. Ses sisteminin kontrolleri ve ön konsolun üst tarafında kapak şeklinde açılan ekran zaten A1'den alınma, demek ki bu parçalar A3'te de kullanılacak.

Q3 ilk başta 4 farklı motor seçeneğiyle gelecek. Bunlardan ikisi benzinli, ikisi ise dizel. Motorların tümü 2.0L hacminde. Benzinli olanlar 168hp ve 208hp güce sahip. Dizel motorlar ise 138hp ve 174hp gücünde. Henüz fiyat belirtilmemiş, ama A4 ile aynı fiyata satılacağını düşünüyorum. Popülaritesini ise tahmin etmek zor. Fazla iç hacme ihtiyaç duymayan, bunun yerine performansı dört tekerlekten çekişi tercih eden, yerden biraz yüksekte olmak isteyen müşteriler Q3'ü tercih edebilir. Tabi birden moda olursa çok satar, bu faktörlerin hiçbirine bakmadna millet alır, her taraf Q3 dolar, ama bu pek olası değil.

1 yorum:

  1. Sometimes I don’t know why I bother writing reviews like this, but recently I had the pleasure of driving a BMW 7 seriesso felt it would be rude not to write at least a short review about it. Why am I skeptical about it? Well at the end of the day it is super subjective, one man’s Porsche Panamera is another mans second hand Kia Sedona, I’ve had a go in cars and literally thought “this is it, this car will end all debate, everyone simply must love this car” only to go online and find a number of scathing reviews. So, you can read all the reviews you want but at the end of the day you’re going to have to make you’re own mind up, but hey feel free to read mine.

    YanıtlaSil