27 Haziran 2011 Pazartesi

Harici diskte tasarım arayanlara: LaCie Porsche Design serisi

Fransız bilgisayar aksesuarı üreticisi Lacie standarttan daha farklı tasarıma ve kullanışlılığa sahip olan, ama biraz daha pahalıya satılan harici diskleriyle tanınır. Yeni piyasaya sürdükleri diskleri de bu tanımlamaya uyuyor. LaCie'nin yeni disk serisi Harici disk satın alırken bir tasarımcının veya tasarım firmasının imzasını arayanları hedefleyen yeni seri Porsche Design stüdyolarında tasarlanmış. Porsche Design harici disk serisi 2.5" ve 3.5" boyutlarında harici disklerden oluşuyor. Tüm Porsche Design diskler USB 3.0 uyumlu, yani disklerin sadece tasarımı değil, performansı da Porsche'ye yakışır güzellikte. Daha önce Porsche Design markalı ürün kullananlar bilirler, bu stüdyonun ürünleri genelde göze batacak kadar düz olur. Bu diskler de istisna değil, öyle düz bir tasarıma sahipler ki ilk bakışta "bunun neresini tasarlamışlar?" diye sorabilirsiniz. Disklerin dışı çizilmeye dayanıklı aluminyumla kaplı. 2.5" boyutunda olan P9220 (500GB modeli) 105$'dan, 3.5" boyutundaki P9230 (1TB modeli) ise 120$'dan başlayan fiyatlarla satılıyor. Tabi bu fiyatlar bol vergili ülkemiz için geçerli değil. Tasarım fena değil, performansın da iyi olacağını düşünüyorum. LaCie diskler Windows tabanlı bilgisayarlar haricinde Apple ile de sorunsuzca çalışırlar, zaten Apple'ın kendi mağazalarında sattığı harici diskler genelde LaCie'dir. Bu güzel disklerin tanıtım videosunu aşağıda veya şurada izleyebilirsiniz.

5 yorum:

  1. Bütün mevzu fırçalanmış alüminyumda mı yani? Bu mu Porsche'nin mevzusu? :D

    YanıtlaSil
  2. Bu değil aslında, ama işte tasarımcıların kafası bizimkilerden biraz daha farklı çalışıyor. İşin içine sanat giriyor, bize çok çok basit gelen, hatta "tasarım özürlülük" olarak görebileceğimiz şeyler onlar için şaheser sayılabiliyor.

    YanıtlaSil
  3. Ya yok abi ya. Bu sadece iteleme bi çalışma olmuş. Hani bi limon sıkacağı vardı. Tasarım harikasıydı. Bak ben de onu görünce etkilenmiştim. Çok zarif çizgileri ve anlamlı kullanışlılığı vardı. Bu ne ki yani şimdi? Beni evde everest alüminyum boş bi kutu var. 2,5'luk. Spiral'i bağlayacam fırçalayacam akşam. Aynı saygıyı bekleyecem tasarım dünyasından. Töbe estağfirullah :D

    YanıtlaSil
  4. Ben sana zaten aynı saygıyı, hatta daha fazlasını gösteriyorum. :) Peki, hadi o fırçalanmış aluminyum, peki bu ne? Bunu kim neden beğenir?
    http://www.hardwaresphere.com/wp-content/uploads/2009/10/lacie-starck-desktop-hard-drive.jpg

    YanıtlaSil
  5. Bunu kim beğenmiş? Elime alıp kafasına kafasına vursaım geldi. Önce hangisi patlarsa şansına artık.

    YanıtlaSil