4 Nisan 2011 Pazartesi

Elektronik bukalemun; Huey

Evet yukarıdaki, bildiğiniz bukalemunun, insan icadı olan yapay versiyonu, adı da Huey. Aslına bakarsanız, üzerinde bulunduğu yüzeyin rengine göre parıldayan bir lamba Huey, fakat tasarlayanlar sağolsun bukalemun şekli vermişler, aslında güzelde olmuş. Düşünsenize, evinizin salonunun rengine uygun olan bir heykelcik aldınız, sonra minik bir tadilat ile renk değişikliği ve mini heykeliniz yeni salonunuza uymuyor artık, fakat Huey, renk değiştirme yeteneği sayesinde, eski salonunuza uyduğu gibi yeni salonunuza da uyum sağlayabiliyor.

Merak edenler ve "Pekiyi bu işi nasıl yapıyor bu Huey ?" diye soranlara cevaben;
Huey, altında bulunan 2 adet beyaz led ile zemini aydınlatıyor ve yine altındaki sofistike algılayıcısı ile zeminin rengini saptıyor, daha sonra iç kısmında bulunan çok sayıda, çoklu renge sahip LED'i kullanarak, algıladığı zemin rengini gövdesine veriyor, beyaz renkli gövdesi de bu rengi kayıp olmadan ve pastel bir şekilde vermesini sağlıyor. İsterseniz squeeze tuşu ile o anda verdiği rengi sabitleyebiliyorsunuz.

Yumuşak vinil (marşmelov) yapıdaki ve 6 yaş ve altındaki çocuklar için uygun olmayan Huey, uzunca kablolu AC adaptörü ile şarj edilen 3 adet AAA (ince kalem) pil ile çalışıyor. 29,99$'lık ürünün güzel bir gece lambası olacağını düşünüyorum. Aşağıdaki videoda renk değiştirme yeteneğini görebilirsiniz.

1 yorum:

  1. Ben lambanın rengi ve şekli belli olmayanını severim. :)

    YanıtlaSil