2 Mart 2011 Çarşamba

Apple iPad 2 tanıtıldı


Apple birkaç saat önce tablet bilgisayarı iPad'in 2. neslini tanıttı. Aslında çok ta sürpriz olmadı bu, iPad 2'nin bu akşam (bize göre akşam yani) tanıtılacağı biliniyordu. Özellikleri hakkında pek çok tahmin vardı, bunların kimisi doğru çıktı, kimisi ise tutmadı. Apple iPad 2'nin genel özelliklerini şöyle sıralayabiliriz:
  • 9.7" büyüklüğünde kapasitif dokunmatik ekran (iPad ile aynı, 1024x768 çözünürlükte)
  • Çift çekirdekli A5 işlemci (ana işlemci performansı 2 kat, grafik performansı ise 9 kat artmış, ama güç tüketiminde değişiklik olmamış)
  • 10 saat (teoride) pil ömrü
  • 8.8mm kalınlık (iPad'e göre %33 oranında incelmiş)
  • HDMI çıkışı ile televizyona bağlanabilme özelliği
  • Hem önde (VGA), hem de arkada (720p) kamera
  • 590 gram ağırlık (öncekine göre 90 gram hafifleme var)
Yeni iPad siyah ve beyaz renklerde tüketiciye sunulacak. Kapasiteler ise önceki modelle aynı: 16, 32 ve 64GB kapasitelli modeller mevcut. Yine önceki modelde olduğu gibi hem 3G'li, hem de 3G özellğinden yoksun modeller satışa sunuluyor. Apple Yeni nesil iPad ile bir de kılıf tasarlamış. Steve Jobs'a göre bu kılıflar iPad 2 ile birlikte tasarlanmış, yani cihazın işlevselliğini engellemeden cihazı koruyabilecekler. Kılıfın en büyük özelliği ekranın üzerine kapandığında iPad 2'nin uyku moduna geçmesi. BlackBerry kullanıcıları bu özelliği manyetik kılıflardan hatırlayacaklardır. Kılıfların farklı renkleri mevcut, plastik olanları 39$, deri olanıysa 69$ fiyatla (tabi ABD'de) satılacak.

Apple yeni tabletiyle birlikte mobil işletim sistemi iOS'un yeni versiyonunu da tanıttı. Hem iPad, hem de iPhone ve iPod Touch için daha yüksek performans ve kişiselleştirme konusunda yenilikler içeren iOS 4.3 iPad 2 ile birlikte 11 Mart'ta satışa sunulacak. Tabi bu tarih ürünün ABD'de satışa sunulacağı tarih. 25 Mart tarihinde ise Avrupa'nın bazı ülkeleri iPad 2 ile tanışacak. Bizim tanışmamız sanırım yaz sonuna doğru olur. Önce süpermarketlere gelir iPad 2, daha sonra ithalatçı firmanın aklı başına gelince Apple mağazalarında satışına başlanır. Apple tablet modeli için fiyat değişikliğine gitmemiş. Tıpkı önceki model gibi iPad 2 de 499$ (500 değil, dikkatinizi çekerim) ve 629$'dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Bu fiyatlar 16GB kapasiteli modelin 3G'siz ve 3G'li versiyonlarının fiyatı. Diğer modeller de sırayla 100$ artışlarla fiyatlandırılmış. Ülkemizde nasıl bir fiyatla satılacağını bilemiyorum, ama Apple ürünleri nedense buralarda biraz yüksek fiyatlara sahip oluyor. Yolu ABD'ye düşenler, veya bir tanıdığı o taraflara gidenler 11 Mart'tan sonra ısmarlayıp getirtebilirler. Ben BlackBerry Playbook'u bekleyeceğim, o da bir çıksın da rekabeti görelim.

1 yorum:

  1. Yahu bir de makul fiyatlarını tanıtsalar, ne süper olacak ama !

    YanıtlaSil