15 Eylül 2010 Çarşamba

Nikon ve Canon bombaları patlattı: D7000 ve G12

Photokina fuarı öncesi yeni modeller ortaya çıkmaya devam ediyor. Fotoğraf dünyasının iki büyüğü uzun süredir beklenen modellerini açıklayıp hayranlarının merakını giderdiler. Nikon popüler modeli D90'ın yerine geçecek olan orta seviye DSLR modeli D7000'i, Canon ise popüler Rangefinder'ı G11'in yerini alacak olan yeni G12'yi tanıttı. Kısaca üzerinden geçeceğim, zaten bu makineler konuyla ilgili sitelerde fazlaca incelenecek.
Bu üstte gördüğünüz güzel ve siyah şey Nikon D7000. Zaten üzerinde de yazıyor. Kendisi 16,2 megapiksellik bir CMOS algılayıcıya ve 39 noktalı otomatik odaklama sistemine sahip. Yerine geçeceği model olan D90'ın 12 megapiksellik algılayıcıya ve 11 adet odak noktasına sahip olduğunu düşünürsek, ciddi bir gelişme olduğunu söyleyebiliriz. D7000'in arkasında 3" büyüklüğünde ve 921.000 piksel çözünürlüğünde bir ekran bulunuyor. Bu makine 1080P kalitesinde HD video çekebiliyor. Yanında gelen kit lensi 18-105mm VR özellikli, yani D90 kit lensi ile aynı. Ekim ayında piyasaya çıkacak ve ABD fiyatı 1500$ olacak.

Bu gördüğünüz makine ise Canon G12. Onun da üzerinde yazıyor, galiba ben model isimlerini boşuna söylüyorum. Özellikleri neredeyse G11 ile aynı olan G12 birkaç küçük yenilik getiriyor. Bunlardan ilki ön taraftaki SLR tarzı seçim çarkı. Böylece işaret parmağı kullanılarak gözler ekrandan ayrılmadan ayarlar değiştirilebiliyor. Bir diğer yenilik ise 720P kalitesinde HD video çekimi. G11 üstün özelliklerine rağmen HD video çekemiyordu. 10 megapiksellik geniş CCD algılayıcı, 5x zoom yeteneğine sahip lens ve 2,8" büyüklüğündeki dönebilen ekran G11'den gelen özellikler. Fiyatı ise henüz belli değil, ama pek ucuz olmayacağı garanti. Kompakt deyip hor görmeyin, G serisi DSLR makineleri aratmaz ve çoğu profesyonelin (mesela Ara Güler) gündelik çekimlerde kullandığı makinedir.

8 yorum:

  1. Birer tane paket yapabilir misiniz? Soğan olmasın.

    YanıtlaSil
  2. Vidaların yanına koyuyorum, yarın ulaşır sana. :)

    YanıtlaSil
  3. G12 için 700 dolar olacak diyorlar. Türkiye'ye gelirse fiyatı yuvarlayıp 1.000 dolar yaparlar herhalde.

    YanıtlaSil
  4. Ben DSLR alıncaya kadar bunlar müzelik olur herhalde. :D

    YanıtlaSil
  5. O kadar da karamsar olma ELMIS, bakarsın yakında istediğin makineyi alıverirsin.

    YanıtlaSil
  6. Huyumdur abi, ne zaman yeni bir şey almak istesem ilerisi için daha iyisine bakarım. Bu da haliyle daha fazla mali yük demek. DSLR için daha erken zaten.

    YanıtlaSil
  7. DSLR almak için en uygun zaman kendinin veya bir yakınının Amerikaya gittiği zamandır. Yarı yarıya farkediyor fiyat...

    YanıtlaSil
  8. Her iki ihtimal de çok zor. :(

    YanıtlaSil