24 Eylül 2010 Cuma

Audi'nin ilginç reklam kampanyası

Toronto Uluslararası Film Festivali (TIFF) sponsorlarından olan Audi festival esnasında kendi geliştirdiği dört tekerlekten çekiş sistemi Quattro'nun reklamını yapmak için ilginç bir yol tercih etmiş. İlk başta anlamsız gelen bu kampanyanın amacı videonun sonunda anlaşılıyor. En garibi ise bir adet Storm Trooper ve ödül avcısı Boba Fett'in de farkında olmadan reklam kampanyasına katılmaları.



7 yorum:

  1. Başarılı bir reklam olmuş,beğendim.
    Yalnız firefox'ta video görünmedi ben de explorer ile girip izlemek zorunda kaldım.Bu sorun bir tek ben de mi oldu acaba ?

    YanıtlaSil
  2. Videolar ara sıra takılma yapabiliyor. Bağlanılan sunucu tutukluk yapınca video da görüntülenemiyor. Sayfayı yeniden yükleyince düzeliyor çoğu zaman. Firefox ile alakalı olduğunu sanmıyorum, çünkü ben şu an Firefox kullanarak bunları yazıyorum, az önce de kontrol amacıyla videoyu izledim. Olay karşı tarafta bitiyor yani.

    İşin aslı, asıl mesele Youtube yasağı. Yakaladığım videoların neredeyse hepsi Youtube üzerinde. Onları bloga eklersem bazı kişiler izleyebilir, ama diğerleri hiçbirşey göremez. Bu yüzden aynı videoları farklı sunucularda (Vimeo, Dailymotion gibi) arayıp onlardan eklemeye çalışıyorum. Daha da olmazsa kendim biryerlere yüklüyorum. En sağlam video sunucusu Youtube olduğu için bu yasak işimizi ciddi oranda zorlaştırıyor. Eğer Youtube yasağı olmasaydı bu sorunlar da olmazdı, doğrudan Youtube üzerinden eklerdim videoyu, sorunlar da asgari seviyede olurdu.

    YanıtlaSil
  3. Bence bu durumda şöyle yaparsan daha iyi olur :
    Aynı videonun hem youtube hem vimeo linkini ver isteyen istediği yerden izlesin.

    YanıtlaSil
  4. O da olabilir tabi, daha mantıklı bir seçenek. Bundan sonra (eğer unutmazsam) öyle yapmaya çalışırım.

    YanıtlaSil
  5. güzelmiş ellerine sağlık hocam

    bu arada ben firefoxtan sorunsuz izledim

    YanıtlaSil
  6. Benim ellerime değil, Audi'nin Kanada şubesinin ellerine sağlık. :D Bu arada oradaki model arabalar da güzelmiş. Ben olsam hepsinden birer tane alırdım.

    YanıtlaSil
  7. hocam sanırım senin ilgi alanındı o arabacıklar
    aslında bende severim

    YanıtlaSil