29 Ağustos 2010 Pazar

Zamanı durduran katkı maddesi olur mu?

Üstte gördüğünüz birbiribe çok benzeyen McDonalds menüleri aslında birbirine benzemiyor, çünkü onlar aynı menünün resimleri. İki resim arasındaki fark ise zaman. Tayming meselesi yani. Soldaki resim menü tazeyken, sağdaki resim ise menü hazırlandıktan 137 gün sonra çekilmiş. Herhangi bir soğutma işlemi uygulanmamış, menü Sally Davies isimli fotoğrafçının oturma odasında, oda sıcaklığında beklemiş. Artık McDonalds nasıl bir koruyucu katkı maddesi kullanıyor bilmiyorum, ama yiyeceklerin görünümleri pek değişmemiş. 137 gün dile (ve klavyeye) kolay, normal bir yiyecek olsa buzdolabında bile (derin dondurucu hariç) telef olurdu. Kısaca, mecbur kalmadıkça endüstriyel fast food yememek lazım, belki hijyenik (o da şüpheli) ama hiç sağlıklı değil. Bu haberi bana ileten Sirke'ye teşekkür ederim.

8 yorum:

  1. Bu katkı maddesinden, 550 kişilik alabilir miyim? Bizim muhteremler 30 gün bile geçmeden bozulup, kokmaya başlıyorlar da. :D

    YanıtlaSil
  2. Hayhay, nasıl zerkedicen peki gerekli kimyasalı?

    YanıtlaSil
  3. En uygun yöntem olarak intrarektal injeksiyon görünüyor. :D

    YanıtlaSil
  4. O nasıl oluyor yahu? İnjeksiyonu anladım da gerisini çözemedim. Açık konuş, elimizden gelen birşey olursa biz de yardım edelim.

    YanıtlaSil
  5. Morpheus says:

    "You think that's cow you're eating?"

    YanıtlaSil
  6. Biz milletçe biryerde (özellikle yurtdışında veya dış kaynaklı biryerde) yemek yerken domuz eti yemekten korkarız. Mekanın temizliğine filan bakmadan domuz var mı yok mu diye bakarız. Domuz pis te olsa, haram da olsa neticede organik. Diğer tarafta adam etin içinde plastik yediriyor, ama dana eti diye ses çıkarmıyoruz. Çok, ama çok çok garip bir milletiz...

    YanıtlaSil
  7. intrarektal: mabad vasıtası ile. :D

    YanıtlaSil