24 Temmuz 2010 Cumartesi

Yeni Volkswagen Caddy ortaya çıktı

Volkswagen'in ülkemizde haddinden fazla popüler olan ticari modeli Caddy yenilenmiş haliyle gözüktü. Kasım ayındaki Hanover Ticari Araç Fuarı'nda tüm dünyaya tanıtılacak olan yeni Caddy ön görünümüyle Golf ve Polo'yu andırıyor. Volkswagen'in yeni tasarım anlayışını yansıtan bu gürünüm bir sonraki Passat'ta da yer alacak. Caddy'nin sadece ön tarafı değil, içi ve mekanik aksamı da Golf'e fazlaca benziyor. Direksiyon simidi, orta konsol ve göstergeler benzer hatlara sahip. 1.6 litre ve 2.0 litre hacimlerinde 4 adet dizel motor seçeneğine sahip olacak olan Caddy son günlerin modası olan çevreci start / stop teknolojisini de barındıracak. Ayrıca, yeni Caddy'nin motorları önceki neslin motorlarına göre %13 daha verimli çalışacak. Türkiye'ye ne zaman gelir bilmem, ama çok popüler olacağına eminim. Özellikle ticari aracını kişisel işlerinde de kullanmayı sevenler yeni Caddy'ye bayılacak.

6 yorum:

  1. Benim için bagaj kapasitesi çok önemli. Yeteri kadar karpuz almadan asla yola çıkmam. :D

    YanıtlaSil
  2. @Sirke (zaten senle benden başka kimse yok)

    Volkswagen fabrikasındaki yakın dostum Hans Müller'e rica ettim, senin için özel üretilmiş uzun şasili ve yüksek tavanlı bir prototipi Adana'ya gönderecekler. Bir dene bakalım, bagajdan memnun kalmazsan modeli sıfırdan tasarlarız. Önemli olan müşteri memnuniyeti.

    YanıtlaSil
  3. Dingil dayanımı da çok önemli. 500 kilo karpuzu arkaya atınca, asfalta oyurmayalım da...:D

    YanıtlaSil
  4. Takviye yaparız olmazsa, dingil ekletiriz arkaya. Bizde çare tükenmez. :)

    YanıtlaSil
  5. ben bu tip arabalara halen daha alışabilmiş değilim minibüs desen değil araba desen değil.dışardan bakıldığında fiyakası sıfır olan bu arabalara binince yahu ne kadar konforluymuş içi kerim abdul cabbar olsam bu arabadan inmem diyorsun çünkü koltuk aralıkları çok geniş.bir nevi çakma limuzin.hatta bulunduğum bölgede dolmuş olarak kullanılıyor bu modellerin başka bir markası.Ama gerçekten de ah belim ağrıdı yok iki büklüm oldum şikayetlerinden bıkanlar için ideal araç tipi bunlar.sanırım önümüzdeki gelecekte de bu araçlar gündemde olacak.ama ben yine de birazdaha görünüm evrimi ümit ediyorum.

    YanıtlaSil
  6. Aslında çok ideal bir araç tipi, ama ben fena halde kıl kapıyorum. VW Caddy biraz para kazanan kıroların hayallerinin aracı oldu, az daha kazanınca da Transporter'a geçiyorlar. Yine de geniş bagaj hacmi ve rahat kabini sayesinde bu tip araçlar özellikle küçük işletme sahipleri için çok kullanışlı oluyor. Taksi olarak ta çok güzel oluyor, hem kabini hem de bagajı oldukça geniş.

    YanıtlaSil