16 Temmuz 2010 Cuma

Nissan Alman devlerine meydan okuyor, hem de çentik hesabıyla...

Bizde reklam yaparken rakiplerin isimlerinin geçmesi yasaktır, ama yurtdışında böyle bir yasak yok. Firmalar rakiplerinin isimlerini vererek onlardan daha iyi olduklarını söyleyebiliyorlar. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Goodwood hız festivali sırasında Nissan Alman spor araba üreticileri BMW, Audi ve Porsche ile fazlasıyla uğraşmış. Londra'da BFI IMAX sinemasının önündeki dev reklam panosuna yanda gördüğünüz afişi asmak haricinde, bu görüntüyü broşürlere basarak halka dağıtmışlar. Üstelik "Alman'lar nasıl yenilir?" gibi sloganlarla da bu reklam kampanyasını desteklemişler. Bahsi geçen afişte bir Nissan 370Z (bazı afişlerde Nissan GT-R kullanılmış) kaportasının üzerinde savaş pilotlarının düşürdükleri düşman uçakları için koydukları çentikler misali galibiyet çentikleri gösteriliyor. Tabi olaya biraz daha anlam katmak için rakipler de belirlenmiş. Çentikler Alman üreticiler Audi, Porsche ve BMW'nin logolarının karşısına atılmış. İsmi geçen Alman üreticiler biraz itiraz etmişler ama, asıl cevaplarını pistte vermeleri gerektiğini kendileri de bildiğinden konuyu fazla uzatmamışlar. Performans konusunda Nissan rakiplerini belki geçebilir, ama konu konfor olunca bu üçlüden hiçbiriyle aşık atamayacağını düşünüyorum. Spor arabalar pahalı oyuncaklar, sadece performans ta fiyatı haketmeye yetmiyor.

6 yorum:

  1. "Kuduran it başına görür" diye bir laf var bizim oralarda. Bu Nissan'ın da başına bir şeyler gelecek böyle giderse... :)

    YanıtlaSil
  2. Zaten bu aralar Porsche'ye bulaşan bulaşana. Geçenlerde de Mini bulaşmıştı, sonra da boyunun ölçüsünü almıştı. Kolay mı senelerin devini tepe taklak etmek...

    YanıtlaSil
  3. Kahrolsun AUDİ

    Gerçeklik payı yok değil aslında. Örneğin arabanın üzerinde en çok çizik audinin üzerinde. Aynen katılıyorum audiyi çok patlatmıştır nissan diğer markalar gibi. Benimde bir çok defa şahit olduğum ve sonunu izlemeyi içimin kaldırmadığı kapışmalarda audinin düştüğü o acınası durumlar bir çok audi bağımlısı insanın akıl sağlığını bozmuştur. Katılmadığım kısım bmw ve porsche, bu ikisi iyi markalardır ve birliktede tek tek de audiyi patlattıkları çok olmuştur. Bu nedenlede nissan bu markalara ayıp etmiş. Ama audiye iyi etmiş hatta az bile etmiş...

    YanıtlaSil
  4. Kafana Audi kadar taş düşsün. Ayrıca keçilere gelesin inşallah diyorum, başka da birşey demiyorum.

    YanıtlaSil
  5. Audi kadar taş ama hangi modeli
    jip felan ise yanmış Adsız arkadaş.
    Ama kimse şunu demiyo
    ulen gıcır gıcır arabayı çizmişler onun boyası kaç para biliyonuz mu?

    YanıtlaSil
  6. Ama beğendim güzel reklam olmuş.
    Ayrıca bir ara audi de büyük markaların anahtarlıklarını tanınan özelliklerle astırıp en son kendi logosunu oluşturuyordu.

    YanıtlaSil