25 Temmuz 2010 Pazar

Sekmelerle başı dertte olanlara: Tab Candy

Firefox geliştiricilerinden Aza Raskin popüler tarayıcı için hazırladıkları yeni projenin videosunu yayımladı. Tab Candy isimli bu proje doğrudan Firefox'un içine mi eklenir, yoksa sonradan indirilebilir bir eklenti olarak mı sunulur, henüz bilinmiyor. Tab Candy sayesinde tarayıcı sekmeleri gruplandırılabilecek, gruplar kolayca yönetilebilecek. Böylece farklı konularla ilgili sekmeler birbiriyle karışmayacak. Üstelik, bu gruplar cep telefonu veya diğer bilgisayarlarla senkronize edilebilecek, başkalarıyla paylaşılabilecek. Sekme grupları arasında arama yapılabilme özelliği de unutulmamış. Aynı anda pek çok sayfayı birden görüntüleyen, sekmeleri ekrana sığmayan kişiler Tab Candy sayesinde tarayıcı penceresindeki karışıklıktan kurtulacak. Aşağıda Aza Raskin'in Tab Candy'yi tanıttığı videoyu izleyebilirsiniz. Henüz geliştirme aşamasında olan Tab Candy umarım yakın zamanda kullanıcıların beğenisine sunulur, ben de netbookumun dar ekranında 1cm genişliğindeki sekmelerin arasında kafayı yemekten kurtulurum.

Editörün notu: Görüntülerin bir Apple'dan alınmış olmasına biraz şaşırdım. Ben böyle bir projenin geliştirilmesinde PC kullanılır diye düşünmüştüm. Apple ile açık kaynak pek iyi geçinen bir çift değil sonuçta...


4 yorum:

  1. Ben böyle bir şeyi masaüstü için hayal etmiştim. Güzel olmaz mıydı?

    YanıtlaSil
  2. Aslında o hayal ettiğin şey zaten var. Hatta ben onun hakkında birşeyler de yazdım.

    http://dusunen-adam.blogspot.com/2010/02/faydal-bir-eser-stardock-fences.html

    YanıtlaSil
  3. Hemen indirip deneyeyim. Rocket dock kullanıyordum ama eklentileri sorunlu idi. Ayrıca 64 bit desteği henüz yok. Geri döneceğim 32 bite; hiçbir şey adam gibi çalışmıyor.

    YanıtlaSil
  4. Ben niyeyse hastane de bu videoları izleyemiyorum.ama yorum olarak şimdiye kadar firefox un kötü pek fazla eklentisiyle karşılaşmadım.beğenmediğim eklenti ise benim işime yaramayan eklentiydi.keşke windows a da böyle eklenti indirilip geliştirilebilse.belki de vardır da ben bilmiyorum.Windows SDK olayı görmüştüm sanki.

    YanıtlaSil