30 Temmuz 2010 Cuma

Kızlar da fotoğraf çeker

DSLR makineyle fotoğraf çekmek çok zevklidir. Hem fotoğraf kalitesi üst seviyededir, hem de ele oturmasıyla, hızıyla, tüm ayarları değiştirmeye izin vermesiyle benzersiz bir keyif verir fotoğrafçıya. Herşey güzeldir, ama taşıması derttir. DSLR makinenin kendisi zaten iridir, bir de işin içine aksesuarlar girince taşımak için kocaman bir çanta gerekir. Bu çantalar genelde spor çantası tipinde olur, renkleri koyudur, su geçirmez kumaştan yapılırlar. Pek estetik değillerdir, daha çok erkeklere yakışırlar. Bayanlar için çanta ve aksesuar üreten Jill-e isimli firma buradaki eksikliği görmüş ve bayanlar için SLR çantaları yapmış. Bu çantalar dışarıdan normal bir bayan çantası gibi dursa da, tam teşekküllü bir fotoğrafçının tüm taşıma ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Resimde gördüğünüz bu çantaların en küçüğü, makine haricinde sadece bir yedek lens ve birkaç küçük aksesuar için yer sunuyor. İç tasarım yapışkanlı bölmeler sayesinde istenilen şekilde ayarlanabiliyor. Dış yüzeyi deri, onun altında da darbe emici malzeme var. Böylece nazik fotoğrafçılık malzemeleri darbelerden etkilenmiyor. Siyah, kemik ve kırmızı renkleri mevcut. Hediyesi 170$. Benim pek işime yaramaz, ama fotoğraf çekmeyi seven kızların çok hoşuna gideceği kesin.

4 yorum:

  1. - Ay aşkııım, 17-70 lensi yanlış almışsın. Benim çantam krem karamel; bu lens kapkara amaaaa...
    - Lan başlatma babanın şarap çanağına!
    :D

    YanıtlaSil
  2. Sen şaka yapıyorsun, ama Olympus böyle değişik renklerde, bayan çantasına yakışacak gibi aynasız DSLR makineler yapacak oldu. Sonra ne oldu bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  3. Renk paletine karar verememişlerdir. Fuşya gövde ile mercan yeşili objektif, uyum sorunu çıkarmıştır.

    YanıtlaSil
  4. Ürün geliştirme sorumlusu bayansa zaten kolay kolay karar veremezler. Alışverişteki kadınlar gibi, "o mu yoksa bu mu?" şeklinde kilitlenip kalmıştır abla.

    YanıtlaSil