15 Temmuz 2010 Perşembe

Chopard'dan Alfa'ya doğumgünü hediyesi

Yukarıda gördüğünüz bebek bir doğumgünü hediyesi. Her saat bir doğumgünü hediyesi olabilir tabi, ama bu biraz farklı. İsviçreli saat üreticisi Chopard ülkemizde de sevilen binek otomobil markalarından Alfa Romeo'nun 100. yaş gününü kutlamak amacıyla özel bir saat serisi tasarlamış. Yukarıdaki resimde gördüğünüz saat te bu işte bu seriden. Tüm modeller isteğe göre paslanmaz çelik veya karbon kaplama seçeneğiyle alınabiliyormuş. Saatler Chopard'ın kendi geliştirdiği otomatik mekanizmayı kullanıyor. Bu mekanizma tam kurulu halde 46 saat çalışmasına yetecek güç depolayabiliyormuş. Saatlerin kasaları 44mm genişliğinde ve kayışların tümü araba lastiği desenine benzetilerek silikondan üretilmiş. Hiç te ucuz olmadığını düşündüğüm bu saatlerin ülkemize geleceği bile şüpheli, ama benim gibi saat meraklıları onların resimlerine bakmaktan bile keyif alacaklardır.

5 yorum:

  1. Vay Chopard vaay!

    YanıtlaSil
  2. Bu Chopard bildiğin Chopard'lardan değil, hem klarnet hem darbuka çalıyor. Çok güzel saat yapmışlar, sadece silikon kayışları beğenmedim. Nedense son yıllarda silikon kayışa doğru bir yönelme var. Hiçbirşey metalin yerini tutmuyor, bunu bilenler de (Rolex, Omega) metalle devam ediyor.

    YanıtlaSil
  3. Metal iyi güzel de, kolumda kıl tüy bırakmıyor yav.

    -Saat kaç abi?
    -(Cırt)Aauuv!
    -Sağol abi.

    :)

    YanıtlaSil
  4. Sanırım oradaki Aauuuvvvvv efektinin vurgusuna göre saatin kaç olduğu anlaşılıyor.

    YanıtlaSil
  5. Saat 10 u 10 geçiyor.Geçenlerde aldığımız iletişim eğitimine göre bu iki kol yanlara açık ve dürüstüm demek manasına geliyormuş.Yani davetkar bir reklam resmi.ama güzel bir saat acaba bunun ucuz üretimleri kaç paradır. ;)

    YanıtlaSil