4 Aralık 2012 Salı

Mercedes CLA pistte - İlk test videosu yayınlandı

Mercedes'in "yavru CLS" olarak da bilinen kompakt sedan modeli CLA kamuflaja bürünmüş haliyle piste çıktı. Önceleri isminin CLC olacağı söylenen modelin ismi daha sonra CLA olarak açıklanmıştı. Bu yıl piyasaya çıkması beklenen CLA aslında A serisinin sedan versiyonu, ama klasik kompakt sedanların aksine gençleri hedefleyen sportif bir araç olarak tasarlanmış. A serisi platformu kullanıldığı için CLA'nın normal versiyonları önden çekişli olacak, ama test videosunda görülen araç Mercedes'in 4Matic isimli dört tekerlekten çekiş sistemine sahip. Bu sayede pistin ıslak bölümlerinde bile çekişten düşmüyor, virajlarda hafifçe kaysa bile kendini toparlıyor. 4Matic sisteminin hangi motorlarla sunulacağı henüz belli değil, ama 2 litrenin altında hacme sahip küçüm motorlu versiyonlar sadece önden çekişli olacaktır. CLA her ne kadar kamuflajla gizlense de arabanın hatları belli oluyor. Eğer göremediğimiz kısımları çok kötü değilse CLA gerçekten güzel bir araba olacak. CLA'nın en yakın rakibi yakında piyasaya çıkacak olan Audi A3 sedan olacak, BMW'nin ise bu sınıfta aracı henüz yok. Dört tekerlekten çekişli CLA'nın test videosunu aşağıda veya şurada izleyebilirsiniz.

3 yorum:

  1. BMW 2 serisine rakip geliyor desene. Ama önden çekişli olması baştan ofsayt olmuş :/

    YanıtlaSil
  2. Ben böyle araçların trafiğe çıkmasının pek iyi olmayacağını düşünüyorum. Karlı bir havada böyle bir araç kendini pek belli etmeyebilir.

    YanıtlaSil
  3. Mercedes in c serisi ile e serisin arasında c serisine daha yakın konumlandırdığı bu araç piyasayı kesinlikle çok etkileyecek ve uzun kuyruklar oluşturacak eminim :)

    YanıtlaSil