31 Ağustos 2012 Cuma

Kaybolan devlet ciddiyeti

Devlet, vatandaşlar tarafından vatandaşlar için yaratılan bir kurumdur. Robert Nozick'e göre devletin görevleri toplumu başka toplumların şiddeti ve saldırısından korumak, toplumun her üyesini adaletsizlikten korumak ve adaleti sağlamak ile özel sektörün sağlayamadığı ürünleri sağlamak olarak üç bölümdür. Bunun için gerekli organları kurar ve yönetir. Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi sözündeki devlet, sağlık anlamındadır ve konumuz dışıdır (:

Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Kuvvetler ayrılığı ilkesine göre yasama, yürütme ve yargı organlarına ayrılmıştır. Tabiki bunlar kağıt üstünde.

Ülkemizde kadrolaşmanın olduğuna dair sağlam kanıtlar buradan sunamam belki, ama koltuklarda gerekli bilgi ve beceride kişilerin oturmadığı Ankara'ya uzak olsanız dahi sezilebiliyor.

Aşağıdaki animasyon direkt olarak TCDD İngilizce sitesinden alınma. Bu sayfayı yenileyerek ya da direkt siteye giderek rezilliği görebilirsiniz.



Bu animasyon ve sitenin genel hali konusunda pek çok yorum yapılabilir. Bırakın batı ülkelerini, bir Kuzey Afrika ülkesi olan Fas'ın demir yolu sitesiyle karşılaştırdığınızda bile bizimkiler sınıfta kalıyor. Daha düne kadar Internet Exploder Explorer harici tarayıcılarla bilet alınamayan bir site için tahmin edilebilir bir performans.

İyi niyetten şüphem yok. Zaten aksi durumda bir yıl dalga geçilebilecek malzeme var sitede, her hafta bir rezilliği yazardım (: Sadece son yıllarda devletin her kademesinde görülen ciddiyetsizliğe dikkat çekiyor ve bunun sebebinin olası kadrolaşmalar olduğunu tahmin ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder