2 Temmuz 2012 Pazartesi

Akıllı gözlük Google Glass ile paraşütlü atlayış

Google yakında piyasaya süreceği akıllı gözlüğü Google Glass'la ilgili ilginç bir video yayınladı. Videoda bir grup paraşütçü akıllı gözlükle donatılmış vaziyette uçaktan atlıyor ve havada çeşitli akrobasi gösterileri yapıyor. Tabi bu gösteriler paraşütçülerin başlarına monte edilmiş akıllı göslüklerin üzerindeki kameralar sayesinde kaydediliyor. Gözlüğün yetenekleri konusunda pek açıklayıcı olmasa da izlemesi keyif veren bir video olmuş. Ben asıl akıllı gözlüğün göz hareketleriyle nasıl yönetileceğini merak ediyorum. Hani cama görüntüyü yansıtmak filan yine bir şekilde mümkün de, göz takibiyle hassas bir kontrol sistemi oluyor mu henüz belli değil. Paraşütlü Google Glass videosunu aşağıda veya şurada izleyebilirsiniz.

5 yorum:

  1. Bi ara ekran görüntü kalitesiyle ilgili sıkıntıların olduğusöylenmişti ama bence yinede süper bişey eğer piyasaya çıktıktan sonra fiyatıçok fazla pahalı olmazsa ben almak isterim. İnşallahsınırlı sayıda üretmezler.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Bu gözlükleilgili birkaç şeyi merak ediyordum buldum sizinlede paylaşıyım dedim.
    1-) Gözlük piyasaya 2013 yılında çıkıyoktur.
    2-) Fiyatı 1500 $ olacakmış.

    Gazetede okuduğum habere göre bir p*rn* şirketi her şekilde gerçekçi görüntüler alabilmek için oyunculara bunlardan verecekmiş:D ama google firmasının izin verip vermeyeceğibelli değilmiş henüz ben olsam bende vermem :D

    YanıtlaSil
  4. Bu gözlüklü kişiyi Özkan Erden'e benzettim.

    YanıtlaSil
  5. Elini kare seklinde yapınca da Youtube sayfası da açılır bunda :D. Önü alınamaz teknoloji.

    YanıtlaSil