13 Haziran 2012 Çarşamba

Reklam böyle olur: Mini ile Britalian Job

Bilindiği üzere önümüzdeki aylarda Londra'da yaz olimpiyatları düzenlenecek. İngiliz kökenli bir marka olan Mini de hem olimpiyatlarda yarışacak olan İngiliz sporculara bir jest olsun diye, hem de kendi arabalarının tanıtımını yapmak için biraz uzunca bir reklam filmi hazırlamış. Aslında bu alıştığımız reklamlardan biraz farklı, çünkü ürüne odaklanılmıyor. Yine de gayet hoş olmuş. 1969 yapımı ikonik "Italian Job - İtalyan İşi" filminde Mini ile çekilen sahnelere de atıfta bulunulmuş. Videoda motorsikletle altın madalyaları çalıp kaçan kişi Top Gear programından tanıdığımız İngiliz manken Jodie Kidd. Mini'lerle onu kovalayanlar da İngiltere'nin eski altın madalyalı spırcuları. Ekibi yönlendiren "lider" ise efsanevi dekatloncu Daley Thompson. Bizim nesil bu adamları pek tanımıyor tabi, ama bir zamanların ünlü sporcuları bunlar. Neyse, video oldukça güzel olmuş. 5-6 dakikanız varsa üşenmeyip izlemenizi öneririm. Özellikle arka arkaya rampadan sıçrama sahnesi güzel olmuş ve güzel çekilmiş. Mini'nin "Britalian Job"  videosunu aşağıda veya şurada izleyebilirsiniz.

3 yorum:

  1. Güzel yapmışlar, az daha uzatsalar film olacakmış.

    YanıtlaSil
  2. Abi paylaşım için teşekkürler. Güzel çekim olmuş. Birde şu bahsettiğin olimpiyatlar yapılınca ona ait videolar koyacakmısın acaba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olimpiyatta teknolojik veya ilgi çekici birşeyler olursa onu da koyarız. Yeter ki bloga yazılacak gibi birşeyler olsun. :)

      Sil