Hani patateslerin üzerine mayonez veya ketçap dökmek istersiniz, ama bir türlü dökemezsiniz, dibinde kalmıştır ve şişenin ağzına gelmiyordur, gıcık olursunuz, şişeyi sallarsınız, sıkarsınız filan ya, işte o sıkıntılı duruma teknolojik bir çözüm üretildi. MIT araştırmacılarından Dave Smith ve ekibinin geliştirdiği LiquiGlide isimli kaplama sıvıların yüzeylere yapışmasını veya tutunmasını engelliyor. Aslında kendisi de bir sıvı olan LiquiGlide kaplaması farklı yapısı sayesinde diğer sıvılara karışmıyor ve kapladığı yüzeyin üzerinden akıp gitmiyor. Böylece ketçap veya mayonez (veya yapışmaması istenen başka şeyler) sanki ıslak bir yüzeydeymişçesine rahatça akıp gidiyor. Sprey olarak satılması düşünülen LiquiGlide ambalaj firmaları tarafından da şişelerin içine uygulanabilecek. LiquiGlide'ın tek kullanım alanı ketçap şişeleri değil tabi, sıvıların rahatça akmasının gerektiği heryerde (arabaların camları veya yakıt boruları) kullanılabilecek bir teknoloji bu. Yemeklerin üzerine sos dökmeyi seven biri olarak böyle bir teknolojinin piyasaya bir an önce çıkmasını istiyorum, çünkü mayonez şişelerini sallamaktan, biryerlere vurmaktan sıkıldım artık. LiquiGlide'ın ketçap ve mayonez üzerindeki etkilerini aşağıdaki videolarda izleyebilirsiniz.
Şahane birşey, özellikle de kalan ketçap mayonezi kullanabilmek için şişesini kesenler için :P
YanıtlaSilŞişenin içine polish -wax ve yamur kaydırıcı sıkılmış sanki. :)
YanıtlaSil